Inter-Data lægger sig i spidsen i Norden

Ifølge en ny opgørelse fra analysevirksomheden IT Research var Silkeborg-virksomheden Inter-Data den største, lokale pc-leverandør i hele Norden i tredje kvartal.

Ifølge en ny opgørelse fra analysevirksomheden IT Research var Silkeborg-virksomheden Inter-Data den største, lokale pc-leverandør i hele Norden i tredje kvartal. Hermed er Amitech skubbet ned på andenpladsen. De lokale leverandører har dog samlet set mistet terræn i forhold til de internationale mærkevare-producenter, oplyser IT Research.

Inter-Data er også stærkest på det konsumentrettede salg foran Amitech og Zitech, mens HP trods tabte markedsandele stadig fører samlet set foran IBM og Dell.

Ifølge direktør René Rasmussen, Inter-Data, skyldes virksomhedens førsteplads ikke nogen stor, enkeltstående ordre, men et jævnt stigende salg over en længere periode. Han peger især på stigning i salget gennem dagligvarekæder, der er en voksende kanal.

»Det er, ligesom om folk nu har accepteret, at pc'er og mælk kan stå ved siden af hinanden«, siger han.

René Rasmussen forventer, at Inter-Datas pc-salg bliver større i fjerde kvartal, end det var i tredje kvartal.

Totalt set voksede det nordiske marked med 3 procent i tredje kvartal. Men den positive vækst skyldes ikke det danske marked. Det danske pc-salg gik nemlig tilbage med 4 procent, rapporterer IT Research. Analysevirksomheden tegner dog ikke helt så negativt et billede som konkurrenten IDC's nylige analyse. Ifølge IDC gik det danske pc-marked tilbage med cirka 10 procent i tredje kvartal.

I Danmark var der tilbagegang for det b-t-b-rettede og konsument-rettede salg af desktop-computere, mens notebooks ifølge IT Research gik frem med 2 procent og servere frem med pæne 7 procent.

Sverige er - ikke mindst takket være en effektiv hjemme-pc-ordning - Nordens største pc-land. I tredje kvartal solgtes 242.360 stk. I Danmark solgtes 144.355 stk. I Norge 135.130 stk. Og i Finland 103.355 stk.

Den svenske pc-ordning er ved at klinge af nu, mens den norske ordning, der vurderes som attraktiv, kan gå hen og gøre Norge til Nordens førende IT-nation, mener David Larsson, markedsanalytiker hos IT Research.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere