Konservativ tankegang giver EDB-Gruppen succes

Som en af de få danske IT-aktier holder EDB Gruppen stand. Indenfor det seneste år er gruppens aktie er steget 20 procent, mens kursen på IT-aktierne generelt er raslet ned.

Hverken 11. september eller aktie-nedturen på børserne verden over har sat sit aftryk på aktierne fra den midtjyske software-producent og distributør EDB Gruppen.

Selskabets aktie er steget 20 procent det seneste år, samtidig med, at bogholderiet kan melde om plusser i regnskaberne. I starten af juli forlød det således, at indtjeningen før skat er øget med 50 procent i andet kvartal, så den kommer op på mellem syv og otte millioner kroner.

De gode takter skyldes, at man holder sig til det område man er god til og ikke prøver at favne for bredt, forklarer en københavnsk aktieanalytiker, der følger EDB Gruppen på tæt hold:

"Forretningen bliver drevet relativt konservativt, og derfor har selskabet klaret sig godt i modgangstider," siger han.

Til sammenligning har vækst-indekset på Københavns Fondsbørs alene inden for det seneste år mistet omkring halvdelen af sin værdi. Den toneangivende KFX-indeks har mistet en fjerdedel. Mens selskaber som Columbus IT Partner, SimCorp og Maconomy har tabt henholdsvis 20, 50 og 60 procent af værdien.

Det har dog ikke altid set rosenrødt ud for EDB Gruppen. Sammen med de øvrige IT-aktier tog selskabet også turen mod afgrunden i 2000, hvor kursen blev reduceret til omtrent en fjerdedel. Men i stedet for at ryge helt i bund, som eksempelvis i-data, Columbus IT Partner og 2M Invest, fik ledelsen stoppet nedturen. Og siden er aktien stille og roligt begyndt at stige igen.

"Investorerne har igen tillid til EDB Gruppen, fordi man leverer resultater. Siden selskabet gennemførte en restrukturering i 2000, har man haft overskud i alle kvartaler," fortæller aktieanalytikeren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere