Forsmået Newz.dk slår op med Freeway

Parforholdet mellem nørd-sitet Newz.dk og Dating-matronen Freeway er slut. Newz har opsagt samarbejdet og forbereder nu et retsligt slagsmål for at få Freeways ejerandel på 50 procent tilbage.

Mindre end et år holdt det, da Newz og Freeway sidste år forelskede sig.

Parterne blev ikke alene smedet sammen i hymens lænker men også med kontrakt, der gav stenrige Freeway halvtreds procent af ejerskabet i Newz. Nu er de røget så alvorligt i totterne på hinanden, at de kun kan tale sammen via hver deres advokat.

Kimen til den dårlige kemi er ifølge Newz-stifter Johnny Rechnagel en aftale om, at Newz skulle fungere som nyhedscentral i Freeway-imperiet.

»Men den aftale har Freeway i den grad misligholdt. De har i stedet satset på overtagelsen af avisen.dk, og dermed er forudsætningerne for samarbejdet faldet til jorden,« fortæller han.

Mens Newz skulle fungere som Freeways publishing-gren, føler sitet sig i dag decimeret til en mindre betydningsfuld afdeling i Freeway-koncernen og generelt sat uden for indflydelse i forhold til de store og håbefulde planer, samarbejdet mellem parterne lagde op til.

Parterne har med svigtende held forsøgt at finde ud af at kommunikere igennem de sidste måneder. Men nu anklager Newz Freeway for at tilbageholde betalinger for bannersalg på newz.dk og tilhørende subsites.

»Vi så en spændende mulighed ved at samarbejde med Freeway-koncernen, men den fælles platform gav ikke den synergi, vi alle forventede, og de klare aftaler, der var grundlaget for samarbejdet, er desværre blevet overtrådt. Vi føler os nu nødsaget til at stoppe samarbejdet ved at stoppe for bannervisninger på alle sites. Vi har indtil nu vist bannere solgt via Freeway Media på vores sites, men på grund af de manglende betalinger og informationer fra Freeway, der er medejer af Freeway Media, kan vi ikke længere fortsætte på denne måde,« siger Johnny Rechnagel.

Newz-stifteren erkender overfor ComON, at kemien mellem parterne nok heller ikke har været alt for god som udgangspunkt, siden striden nu er kommet så vidt.

»Det er et stort skridt at opsige samarbejdet, og naturligvis har vi overvejet det grundigt, inden det kom her til. Men de har simpelthen ikke været til at tale med,« siger han om sin tidligere partner og nuværende modpart.

Til gengæld er det lykkedes ComON at få denne modpart i tale: Freeway-direktør Morten Wagner lægger ikke skjul på, at han er overrasket over, at Newz har taget et så drastisk skridt som at udsende en pressemeddelelse om sammenbruddet i parfoldet - endnu mens parterne ifølge Morten Wagner stadig forhandler om en løsning.

Wagner bekræfter, at rollen som nyhedscentral var en del aftalen mellem Newz og Freeway. Denne aftale mener han ikke blevet misligholdt, da Freeway købte avisen.dk - Newz fik nemlig tilbud om at komme med i handlen som medinvestor - de havde bare ikke pengene, lyder det fra Freeway-bossen.

»Da vi forhandlede om overtagelsen en sen nattetime gik der en mail afsted til Newz-ejerne, om hvorvidt de ville med i handlen. De har dermed fået tilbuddet og dermed har vi ikke misligholdt aftalen,« siger Morten Wagner til ComON.

Johnny Rechnagels fatsholder, at han ikke fik tilbuddet om at kommme med i handlen med avisen.dk omkring Freeways overtagelse. Det tilbud kom først lang tid senere, da Newz var begyndt at gøre oprør mod Freeway, forklarer han.

Begge parter imødeser nu en retssag, som kan afgøre skilsmissen. Ifølge Morten Wagner vil Freeway kun afgive sin ejerandel af Newz, hvis der bliver indgået forlig - eller hvis man taber en retssag.

»Johnny Rechnagel ved vist ikke, hvor dyrt det er at føre en retssag. Det er dumt af ham at skade sin virksomhed på denne måde, og jeg mener, at han som direktør burde bortvises på det grundlag,« siger Wagner, der nu vil forsøge at få gennemført bortvisningen i det - ind til videre - fællesejede selskab.

Bodelingen i skilsmissen kompliceres af, at Freeway har solgt bannerannoncer for Freeway.

Den situation tackles ifølge en pressemeddelelse fra Newz.dk ved, at Newz simpelthen stopper alle reklamer, som er indrykket gennem Freeway, på en skæringsdag, der er sat til torsdag den 30. oktober.

»Alle virksomheder, der har købt banner-visninger via Freeway Media, kan naturligvis få vist de aftalte kampagner til samme priser og betingelser, som de har indgået med Freeway. Vi er yderst berørte af situationen og vil allerede i dag starte på at kontakte de bureauer, som ifølge vores oplysninger har solgt kampagner på vores sider,« siger Johnny Rechnagel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere