Dyre ip-telefoner spild af penge

Gartner advarer mod at investere i dyre ip-telefoner med egen skærm. Det er spild af penge, mener analytikerne.

Budskabet fra analysefirmaet Gartner er kort og tydeligt: Det er spild af penge at købe en ip-telefon med skærm hvis man allerede har en pc ved skrivebordet. I stedet for at anskaffe dyre telefoner er firmaerne bedre tjent med at investere i billige ip-telefoner uden skærm og så bruge pengene på unified communications-systemer, der binder pc og telefon sammen.

»Mange firmaer erstatter gamle telefoner med avancerede, skærm-baserede ip-telefoner og IP/PBX-udstyr med tilhørende hardware, men de fleste brugere anvender dem fortsat på samme måde som deres gamle telefoner, og bruger kun nogle få af de nye muligheder, som listen over mistede opkald og telefonbogen. Så er det faktisk ironisk, at ip-telefoner i de fleste firmaer placeres på skrivebordet ved siden af en computer der har en meget større skærm med højere opløsning,« siger Bob Hafner, vice president hos Gartner.

Analysefirmaet henviser til de mange fordele ved at investere i unified communications som f.eks. integration af instant messaging, konferencefunktioner og avanceret viderestilling. Funktioner, som er meget lettere at bruge på pc'en end ved at kæmpe sig gennem menuerne på ip-telefonens lille skærm.

De eneste virksomheder, der kan have en fordel af at investere i skærm-ip-telefoner, er dem, der ikke i forvejen har computere på arbejdspladsen. Men det gælder nok kun et absolut fåtal.

»Firmaerne bør tænke over hvordan de kommunikerer og hvordan det vil ændre sig i de kommende år. Vi siger ikke, at du ikke har brug for en ip-telefon på dit bord, men de begrænsede budgetter gør at firmaerne er bedre tjent med en billig ip-telefon og unified communications-applikationer til at forbedre produktiviteten. De bør kun overveje ip-skærm-telefoner hvis de allerede har unified communications og der stadig er penge tilbage i budgettet,« siger Bob Hafner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere