Google-boss sender Mozilla-brugere i armene på Microsoft

Mozilla-blog anbefaler Bing frem for Google efter Eric Schmidts berygtede privacy-udtalelse.

Det gav en vis genlyd, da Googles topchef Eric Schmidt forleden for rullende kamera afslørede, at han mener, at privacy-tilhængere kun ønsker privacy, fordi de har gang i noget snavs.

"Hvis du har noget at skjule, så skulle du måske starte med at holde op med at gøre det, du vil skjule," sagde han.

Googles administrerende direktør forsøgte at argumentere for det rimelige i, at Google gemmer oplysninger om sine brugere.

Men Erics Smiths argumenter har tilsyneladende skabt ham seriøs modstand fra flere sider.
Hos Googles gamle allierede, Mozilla, har Schmidts privacy-udtalelse ført til en skarp reaktion, som Googlebossen formentlig ikke helt havde kalkuleret med.

Asa Dotzler, der er medstifter af det oprindelige Firefox-projekt og Mozillas direktør for community & development, tager således det meget udsædvanlige skridt, at anbefale Firefox-brugere at skifte Google ud som standard søgemaskine – og erstatte den med Bing.

Asa Dotzler bemærker på sin blog, at Eric Schmidts udtalelser ikke var til at misforstå, og ikke blevet taget ud af sammenhæng.

Mozilla-direktøren peger derpå på et add-on, hvormed man som Firefox-bruger kan få Bing med som søgemaskine.

“Sådan her kan man nemt skifte Firefox’ søgninger fra Google til Bing. Ja, Bing har bedre privacy-policy end Google,” lyder det på bloggen.

En kommentator på bloggen spørger, om man nu skal til at holde op med at bruge Googles tjenester – og om det ikke er for sent at gøre det.

Mozilla-bossen svarer, at man jo kan gøre, som han selv har gjort:

“Jeg er flyttet fra Google Docs til Zoho, fra Google Search til Bing, og fra Gmail til min egen email-hosting. Jeg bruger stadig Google Maps for jeg har ikke fået undersøgt alternativerne endnu, og jeg bruger stadig YouTube nu og da, men jeg ville elske at flytte til et site, der understøtter Open Video, når det bliver muligt.”

Den kølige tone og den ekstraordinære anbefaling af et Microsoft-produkt skal ses på baggrund af, at Mozilla og Google stadigt er nært knyttet til hinanden forretningsmæssigt, skriver nyhedstjenesten The Register, der dog også bemærker, at forholdet mellem de to allerede begyndte at blive blev køligere, da Google sendte Chrome på markedet.

Dengang betegnede Asa Dotzler Google som et ”reklamebureau”.

”Det er på reklamer, de tjener deres penge. De tilbyder nogle pragtfulde tjenester primært på søgeområdet – men det tjener deres mål på reklame-området. Jo mere, de kan vide om deres brugere, desto mere effektivt tror de, at de kan reklamere, og jo flere penge mener de, at de kan tjene. Det er meget fundamentalt,” sagde Asa Dotzler dengang ifølge The Register.

Mozilla henter ifølge sit seneste regnskab over 90 procent af sin omsætning fra Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere