DTU og NKT stifter nyt lysleder-selskab

Research Center COM, der er en særlig enhed under Danmarks Tekniske Universitet (DTU), tre forskere fra centeret og industrikoncernen NKT har netop stiftet det nye selskab Crystal Fibre A/S. Selskabet skal forske i og fremstille krystal-fibre, der er en ny type lysleder-fibre. Det specielle ved disse fibre er, at de populært sagt er propfulde af huller, som giver forbedrede egenskaber.


- Det er nyt, at et dansk universitet og en dansk industrikoncern går sammen om at oprette et selskab. På DTU har vi haft tradition for at arbejde sammen med erhvervslivet - blandt andet med NKT - men nu går vi et skridt videre til gavn for alle parter, siger professor Kristian Stubkjær, der er direktør for COM.


De tre forskere fra COM er professor Anders Bjarklev, Ph.d. studerende Stig Barkou og Forskningsadjunkt Jes Broeng, som er blandt verdens førende på deres område. Forskerne, COM og DTU har ejerandele i form af såkaldte "warrants" i det nye selskab, der er etableret af NKT.


- Vi går ind i Crystal Fibre - ikke for at levere venture kapital, men for at levere kompetent kapital, siger koncerndirektør Søren Isaksen, NKT Holding. NKT har flere virksomheder, der arbejder tæt sammen med DTU-forskere, og NKT startede i sin tid dansk lyslederproduktion.


- Muligheden for at stifte selskaber er med til at gøre det mere attraktivt at være forsker i Danmark. Men det er ikke meningen, at alle vore folk nu skal til at være iværksættere. Vi skal fortsat drive grundforskning på COM,
men vi skal også være gearet til at gribe kommercielle muligheder, siger professor Kristian Stubkjær.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Jobindex Media A/S
    Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere