Chrome mere populær end iPhone

Virakken omkring frigivelsen af Googles browser skabte mere omtale end lanceringen af iPhone 3G, viser analyse. Chrome er nu hentet to millioner gange alene i USA.

Hvis man skulle være i tvivl om det, så har Google Chrome tiltrukket sig en del opmærksomhed siden lanceringen.

Analysebureauet Nielsen har forsøgt at sætte tal på populariteten.

»Det var tydeligt, at alt hvad Google foretager sig, tiltrækker opmærksomhed. Det fremgår tydeligt, når man kigger på den omtale og de diskussioner, der dukkede op på nettet i kølvandet på den uventede lancering af Chrome,« siger Jon Stewart hos analysebureauet Nielsen Online.

»Browseren blev omtalt i næsten en procent af alle online diskussioner dagen efter annonceringen. Det er en halv gang mere end omtalen i kølvandet på iPhone 3Gs lancering tidligere i år,« fortæller Stewart.

Men Chrome har selvfølgelig tiltrukket sig andet end omtale.

Allerede to dage efter frigivelsen havde Chrome en markedsandel på en procent. Nu kan Nielsens desuden fortælle, at browseren blev downloadet næsten to millioner gange fra den 1. til den 7. september. Det betyder med andre ord, at cirka 1,4 procent af alle, der var online i USA i den periode, havde Chrome installeret.

Det må siges at være tilfredsstillende for en helt ny browser, selv om de mange downloads i den indledende fase selvfølgelig ikke kan oversættes til daglige trofaste brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere