Konkurrencestyrelsen vil undersøge gebyrstørrelse

Antallet af betalingstransaktioner på nettet er steget med knap 3000 procent de seneste fem år. De giver PBS en øget indtjening på gebyrer. Det får nu Konkurrencestyrelsen til at undersøge gebyrstørrelsen.

Konkurrencestyrelsen har iværksat en undersøgelse af størrelsen af gebyrerne ved transaktioner over internettet.
»Der er ingen faste rammer for, hvor meget PBS må opkræve i gebyr af den erhvervsdrivende. Et gebyr må dog aldrig være urimeligt, jævnfør betalingsmiddellovens § 15. Ved et urimeligt gebyr forstås et gebyr, der er højere, end hvad der ville være tilfældet under virksom konkurrence,« forklarer Bente Sølvsten, fuldmægtig i Konkurrencestyrelsen.
Kresten Bjerre, der er formand for Dansk Postordre Handel, hilser undersøgelsen velkommen. Han synes, det er meget problematisk, at prisen er markedsbestemt, når der reelt kun er en spiller på banen.
»Vi kan jo ikke bare vælge en anden leverandør,« siger en frustreret Kresten Bjerre.
Måske er det slet ikke gebyret på nettet der er gal - måske er det gebyret i de fysiske butikker der ikke er højt nok.
Nils Hilbard, direktør for betalingskort ved PBS, forklarer, at det lovbestemte gebyr, for transaktioner i de fysiske butikker, ikke dækker de faktiske omkostninger.
»Detailhandlen betaler generelt for lidt for sine transaktioner. Det efterlader en ekstraregning hos bankerne,« siger han.
Kresten Bjerre har svært ved at se det billede, som Nils Hilbard tegner. Han ser derimod tydeligt det flotte resultat PBS præsenterede i 2004 på 252,2 millioner kroner før skat.

Konkurrencestyrelsens undersøgelse forventes færdig ved udgangen af året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere