Raketeksplosion knuser rumdrømme for Doom-programmør

Den legendariske Doom-programmør John Carmack og Microsoft-medstifter Paul Allen konkurrerer om prisen for den første private bemandede rumflyvning. Carmacks hold måtte lørdag se sin rumraket gå op i røg.

John Carmack og Paul Allen er to af deltagerne i kapløbet om at sende det første private bemandede rumfartøj i kredsløb om Jorden - og hente det sikkert tilbage igen. Hele 26 hold fra syv lande dyster om den såkaldte »Ansari X Prize«, som er forbundet med en kontant belønning på 10 millioner dollar.

For at få prisen skal vinderholdet gennemføre to bemandede flyvninger med tre personer i en højde af mindst 100 kilometer inden for to uger.

Meget tyder på, at Microsoft-medstifter og mangemilliardær Paul Allen og hans hold Scaled Compositions har gode chancer for at løbe med prisen.

To af de andre hold - John Carmacks Armadillo Aerospace og Space Transport Corporation - måtte i weekenden se deres raketter gå op i røg.

Doom-opfinderen Carmacks raket Black Armadillo fløj i 20 sekunder, inden den faldt til jorden og eksploderede, mens raketten fra Space Transport Corporation nåede op i 300 meters højde, hvorefter den faldt fra hinanden.

Konstruktørerne fortæller at testdukkens hoved var det største stykke, som var intakt efter havariet.

Det vil tage mindst to måneder inden de to hold kan stille med en ny raket. Men Paul Allen's SpaceShipOne - som er det eneste private bemandede rumfartøj, som til dato har været i kredsløb om Jorden - ventes at starte igen i september.

Selvom SpaceShipOne allerede har været i kredsløb med en enkelt passager, kræves det, at holdet kan gennemføre to flyvninger med tre personer ombord for at vinde prisen. Pengene spiller dog en mindre rolle og kan sandsynligvis ikke engang dække udviklings-omkostningerne for fartøjet.

John Carmack tager raketeksplosionen lørdag med sindsro og fortæller, at hans hold er indstillet på at fortsætte trods alt. I mellemtiden kan han glæde sig over, at den seneste episode i Doom-serien - som foregår på Mars - har fået en flyvende start og står til at slå alle rekorder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere