Sådan skifter du dit ene øje ud med et kamera

Den canadiske filmproducent Rob Spence har skiftet sit ene øje ud med et batteridrevet elektronisk øje, som indeholder et trådløst videokamera. Mød Mr. Eyeborg her.

Da Rob Spence fra Canada var knægt, kiggede han på verden gennem det kunstige øje på sin action-figur The Six Million Dollar Man.

Da han blev voksen og delvis blind på det ene øje efter et vådeskud, besluttede han sig for selv at få et ikke helt almindeligt 'glasøje'.

Nu kalder han sig selv Eyeborg, og projektet med at forvandle sig selv til en cyborg blev i 2009 af magasinet Time udråbt som en af de 50 bedste opfindelser i verden.

Læs mere om projektet her.

Se verden gennem Stevens øje

Spences bionic (kunstige) øje indeholder et batteridrevet, trådløst videokamera. Han kan ikke blot optage alt, hvad han ser bare ved at kigge sig omkring, men vil også gøre det muligt for andre at logge på hans videofeed og på den måde se verden gennem Rob Spences højre øje.

Spence og hans medsammensvorne Kosta Grammatis, John Polanski, Martin Ling, Phil Bowen og kamera-firmaet OmniVision fik en prototype til at fungere sidste år, og nu arbejdes der på at udvikle en version, som giver et bedre billede.

Signalerne fra det her 'eye-cam' er forholdsvis svage og opfanges af en antenne, som Spence holder op mod sin kind og streames derefter til et fladskærmsfjernsyn i baggrunden. Videoen er i lille opløsning, men oplevelsen af i bogstaveligste forstand at se verden gennem en andens øjne er stor. Billedet hopper noget og har en kæmpe øjenvippe hængende over sig, og når Spence blinker, ryger det hele ud af fokus i et halvt sekunds tid.

Designet er simpelt. Øjet består af et kamera med lav opløsning på halvanden gange halvanden millimeter, et lille rundt trykt kredsløb, en sender og et tre volts genopladeligt Varta mikrobatteri. Komponenterne sidder i et gennemsigtigt hylster af akryl, som kan forsegles igen og igen. Det samme hylster som bruges til kunstige øjne ("glasøjne") dog med den forskel, at der her er to huller til ledninger, som skal levere strøm til opladning af batteriet.

- Jeg kan oplade mit øje via USB-udgangen på min bærbare, siger Steven Spence.

Rob Spences robotøje har fået masser af opmærksomhed verden over og har sågar også været omtalt i et længere indslag på TV2. Se indslaget og et par andre videoer nederst.

Uendelige opgraderinger

Eyeborg-prototypen i videoen, som er den tredje af slagsen, kan kun arbejde i halvanden time på et fuldt opladet batteri. Senderen er ret svag, og derfor er det nødvendigt, at Spence holder antennen på plads tæt på øjet for at få et klart signal.

Spence spøger med, at han måske skulle bygge sig en øjeholder i stil med Seven of Nine kendt fra StarTrek.

Den canadiske cyborg arbejder på endnu en prototype af sit kameraøje med en stærkere sender, andre frekvenser og en forstærker på modtageren.

- I modsætning til jer mennesker kan jeg opgradere i det uendelige, lyder det fra Steven Spence.

Han elsker at give den gas og installere et rødt, laser-lignende LED-lys i en af prototyperne og så trække i sin 1970'er dragt og forvandle sig til Steve Austin aka The Six Million Dollar Man.

Eyeborg Phase II from eyeborg on Vimeo.

danish news-H.264 for iPod video and iPhone 320x240 (QVGA) from eyeborg on Vimeo.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere