Her kan du købe kønne kurver til GPS'en

Et nyt topografisk kort til GPS'en giver uhørt mange nye informationer til friluftsfolket, uanset om man er af sted på hest, offroader, cykel eller måske til søs med fiskestangen.

Så er Garmins digitale topografiske kort over Danmark endelig en realitet.

Kort med højdekurver og andre detaljer er godt nyt til de mange danskere, der færdes i naturen med en GPS i hånden eller i bagagen.

Frem til nu har det ikke været muligt at købe et digitalt topografisk kort over hele Danmark til en GPS.

Det er den amerikanske leverandør af GPS-udstyr Garmin, der udgiver kortet, som bærer navnet Topo Danmark.

Kortet bygger på data leveret af Kort- og Matrikelstyrelsen med en detaljeringsgrad, der i store træk svarer til, hvad man kan opleve på de tidligere papirkort, som i folkemunde hedder 4 cm kort. Visse steder er detaljeringsgraden dog lidt bedre.

- Man kan købe kortet og få det leveret på et SD-kort eller en dvd, og det kan bruges til alle Garmins produkter, som kan læse et kort, fortæller Christian Peetz fra Garmin Danmark.

Han tilføjer, at Topo Danmark er optimeret til de håndholdte GPS'er Dakota og Oregon.

Også til cykel og jagt

Foruden friluftsfolket henvender det digitale kort sig til en bred skare af danskere, der cykler i skoven med en GPS på styret.

De vil fremover kunne se højdekurver, og se præcist hvor de befinder sig, idet kortet kan lægges i alle Garmins sport- og outdoor-GPS'er med kortvisning.

Det vil blandt andet sige håndholdte GPS'er samt Garmins specielle hundemodel til jagtbrug (Garmin Astro), og desuden kan Topo Danmark også lægges i Garmins Nüvi-serie af bil-GPS'er.

Foruden vandløb og vegetation rummer det digitale danmarkskort også detaljerede dybdekort over 80 søer heriblandt nogle af de interessante fiskevande herhjemme.

Det vil blandt andet sige søer som Skanderborg Sø, Glenstrup Sø, Tystrup-Bavelse søerne, Esrum Sø og Furesø.

Læg mærke til, at kortene mangler oplysninger om ensrettede veje og den slags vigtige trafikdata.

- Derfor må man ikke bruge Topo Danmark til bilnavigation, så risikerer man bare at komme galt af sted, siger Christian Peetz.

Topo Danmark er i handlen den 1. maj, og så vil vi her på PC World gå i gang med at teste mulighederne i det nye kort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere