Verdens mindste bærbare pc vejer 315 gram

Verdens mindste bærbare pc har trykfølsom skærm, vejer 315 gram og er ifølge producenten halvt netbook og halvt pc. Se den her.

Selvom Sagemcoms MID (Micro Internet Device) Spiga har fuldt 56-tasters Qwerty tastatur, så vejer den bare 315 gram og holder nogle flotte lomme-mål. Spiga suger maven godt ind og ryger lige i frakkelommen med dimensionerne 158 x 94,1 x 18,6 mm.

Om Spiga måske bliver udstyret med æ, ø og å til det danske marked, forlyder der indtil videre ikke noget om.

Selv kalder producenten Spiga for "den første 3G+ pocketbook" og mener ligefrem, at den lille ny vil revolutionere det mobile internet uden dog at gå i dybden med, hvad det revolutionerende består i.

Revolution eller ej så er det et faktum, at Spiga på trods af sin beskedne størrelse er ret godt udstyret. Den skinnende hvide lommecomputer har for eksempel en trykfølsom TFT-skærm på 4,8 tommer med en opløsning på 1.024 x 768 pixels, hvilket er fuldt forsvarligt til at browse og se websider med.

Udstyret med Atom og XP

Lomme-pc'en er udstyret med Intels Atom-processor, mens styresystemet er Windows XP og dermed altså to generationer bagud i forhold til Windows 7. Den har webcam (1,3 millioner pixels), en mikrofon, et stereo headset, en 1,5 watt mono højttaler, SIM kortlæser og Bluetooth, som letter udveksling af filer.

Et dejligt træk er, at Spiga booter på mindre 30 sekunder og i øvrigt bruger almindelig software som for eksempel Word, Excel, Powerpoint et cetera. Derudover bryster Spiga sig af en stylus pen, en mini USB 2.0 tilslutning, en SSD (Solid State Disk) på otte Gb og en Micro SD kortlæser, som gør det muligt at gemme op til 16 Gb data.

Spigas WiFi access, 3G og HSPA-opkobling giver brugeren gode muligheder for at være på nettet konstant i det meste af verden og sende e-mails og surfe. Blandt de applikationer og tjenester, som producenten forestiller sig at udstyre Spiga med, er Skype, Microsoft MSN, YouTube, Facebook eller måske ligefrem IBM's Lotus Notes.

Sagemcom er en fransk koncern med godt 6.000 ansatte, der omsætter for omkring 10 milliarder kroner på fem kontinenter.

Læs også: Se også markedets mindste desktop pc, som er blot 3 x 10 cm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere