Artikel top billede

Fremtidens udsendte soldater - i første omgang de amerikanske - udskifter muligvis de klassiske mobiltelefoner med smartphones og specielle militær-apps. Arkivfoto.

USA's hær tester smartphones med militær-apps

Soldater i den amerikanske hær vil i den nærmeste fremtid muligvis få udleveret en iPhone som en del af deres standardudstyr.

Computerworld News Service: Et program, der ledes af Army Capabilities Integration Center under den amerikanske hær, sigter efter at øge hærens kampevne og generelle effektivitet ved at gøre smartphones til standardudstyr blandt indsatte tropper og soldater, der er udstationeret på baser rundt omkring i verden.

Ifølge denne plan vil soldaterne sandsynligvis få mulighed for at vælge mellem enten en iPhone eller en Android-telefon sammen med adgang til en app store, der er specialtilpasset deres særlige opgaver.

En sådan test-app udviklet af Raytheon gør det muligt for en soldat at tage et billede med sin smartphones kamera og markere billedets vigtigste elementer med cirkler og pile, før det sendes tilbage til basen eller distribueres til andre soldater i felten.

Den amerikanske hær er klar over, at sådanne funktioner er tilgængelige i allerede udviklede applikationer og planlægger at udrulle smartphones, der i høj grad ligner de, som civile kan købe i eksempelvis en Apple-butik.

Lavpraktisk kodesprog

Der er ikke planlagt nogen ændringer af de interne komponenter i telefonen, men ydersiden vil blive bygget til hårdt brug, så den kan modstå forholdene på slagmarken. Også andre mobilteknologier som iPad, Kindle og Nook vil muligvis blive testet - hvilket nok er en god idé, hvis man dømmer efter en reklame for nylig, der antyder, at der kan være visse problemer involveret i at bruge en iPad på en solskinsdag i Kabul.

USA's hær forventer at udrulle yderligere teknologier til at understøtte smartphones i felten, da man ikke altid kan regne med tilfredsstillende 3G-dækning i verdens brændpunkter.

Det medfører naturligvis spørgsmål om netværkssikkerhed heriblandt muligheden for, at venner såvel som fjender kan regne ud, at de befinder sig i en krigszone ud fra deres telefons netværksdækning. "Kan du hører mig nu?" kan komme til at betyde: "Du er nu inden for rækkevidde for mortér-angreb."

Men potentialet og den lave omkostning ved udrulningen af disse teknologier vil en dag muligvis føre til en opdatering af, hvad der er kendt som soldatens trosbekendelse, Rifleman's Creed, der er en del af det amerikanske marinekorps' doktrin:
"This is my iPhone. There are many like it, but this one is mine." (Oversat: Dette er min iPhone. Der er mange som den, men denne er min.)

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere