Den digitale sparringspartner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld Executive d. 15. juni 2007.


Juryen bag Årets CIO 2007 betegner Kenneth Egelund Schmidt som en meget stærk leder. Hans it-ledelse har haft stor indflydelse på forretningen Danfoss.

Han har en usædvanlig høj indsigt i Danfoss' forretning og evnen til at se, hvordan it kan bidrage bedst muligt.
Det er lykkedes ham med en total omorganisering af it-funktionen at gøre Danfoss i stand til at tilkøbe virksomheder i et højt tempo.
Og så har han formået at opbygge en global it-afdeling.
Sådan lød blot tre af juryens mange begrundelser for, at den 42-årige CIO hos Als-virksomheden Danfoss nu kan kalde sig Årets CIO 2007.
"Han er et meget stærkt bud på årets CIO. Kandidaten har spillet en meget stor og væsentlig rolle i styrkelse af it-området. Selv om det er en produktionsvirksomhed, har it været en klar medvirkende årsag til forretningens fremgang. Og selv om man sidder langt fra København, kan man godt have en meget synlig profil," lød det fra juryens formand, IDC Nordics administrerende direktør Per Andersen.
Kommunikerer godt
Med valget af Kenneth Egelund Schmidt er it-lederens rollemodel anno 2007 fundet. Og det er en leder, der forstår at vise vejen, mener Per Andersen, der blandt andet fremhæver hans kommunikative evner.
For det handler ikke kun om at få virksomhedens ledelse til at se mulighederne i it, men også at få de ansatte til at se it som positive værktøjer i hverdagen. Det har han blandt andet gjort med konceptet Smartworker, hvor omkring 1.000 Danfoss-ansatte indtil videre har været på et nøje gennemtænkt og anderledes kursus i Outlook, der har været målrettet deres hverdag, og som i gennemsnit har givet deltagerne to timer mere til deres rådighed om ugen.
"Med projektet er det lykkedes Kenneth Egelund Schmidt at få medarbejderne til at se det positive i it. Og det er vigtigt, at it ikke kun er det negative, der aldrig fungerer, hvis vi skal udnytte potentialet," siger han.
Juryen bag kåringen
Juryen bag kåringen bestod af Lars Mathiesen, der ud over at være direktør for Koncernudvikling og IT hos Nykredit også er formand for Dansk IT og Årets CIO 2006; Peter Schleidt, vicedirektør i Danske Bank; Jens Jørgen Madsen, tidligere koncernchef for Grundfos; Niels Bjørn-Andersen, professor i Informatik ved CBS; Mikael Lindholm, chefredaktør på Computerworld og Per Andersen, administrerende direktør hos analysevirksomheden IDC Nordic.
Juryen har i sit arbejde blandt andet taget udgangspunkt i Dansk IT's model for it-governance og vurderet deltagerne på områderne: Forståelse af forretningen og forretningens forståelse af strategisk anvendelse af it, bidrager med værdi og innovation til forretningen, it-projektstyring, it-risikovurdering og personaleledelse.
De øvrige nominerede var Henrik Bang fra Undervisningsministeriet, Michael Moesgaard fra Dong Energy, Niels Molzen fra Danisco og Klaus O. Skjødt fra Jyske Bank.

OriginalModTime: 14-06-2007 15:05:03




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere