Iværksættere i kamp på IT-Universitetet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. februar 2007.


edison Computerworld og IT-Universitetet har sammen stiftet Edison-Prisen, der årligt gives til den mest lovende it-iværksætter. Årets vinder er en ægte global virksomhed.

Små 180 iværksætter-fans havde tirsdag fundet vej til IT-Universitetet i København, hvor finalen i Edison-konkurrencen 2007 løb af stablen. Her forsøgte 10 it-firmaer ihærdigt at overbevise et veloplagt dommerpanel om, at de skulle kåres som Danmarks mest lovende it-iværksætter.

Af Jakob M. Larsen
Der var taktfaste klapsalver, krasse kommentarer fra dommerpanelet og karakterer fra et til fem.
Alligevel var der ikke tale om optagelser af en særudgave af tv-programmet "Vild med dans", men derimod om finalen i Edison-konkurrencen 2007, da 180 iværksætter-fans tirsdag satte hinanden stævne på IT-Universitetet i København.
10 ud af 30 tilmeldte it-iværksættere var sluppet gennem nåleøjet til dagens finale, hvor de gjorde deres bedste for at overbevise et dommerpanel om, at de fortjente at løbe med Edison-trofæet.

Alle de digitale iværksættere greb med kyshånd chancen for at få fuld opmærksomhed fra dommerpanelet, som bestod af kyndige erhvervsledere, succesfulde iværksættere og stærke investorer.
Hver virksomhed fik i første omgang tre minutter til at præsentere deres forretningsplan for dommerne, som derefter gav dem en karakter fra et til fem.
I første omgang lagde dommerne særlig vægt på iværksætterens originalitet og gennemslagskraft. Efter den første præsentationsrunde blev stemmerne talt op og fem af it-værksætterne sorteret fra.
Mutual Satellites, Daintel, Motto-Captura, Zeitguyz og iMotions - Emotions Technology gik alle videre til anden runde, hvor hver virksomhed fik fem minutter til at forklare dommere og tilhørere, hvorfor deres forretningsplan er genial. Her lagde dommerne særligt vægt på realisme og professionalisme.

Første mand på scenen i anden runde var administrerende direktør Lars Thorup fra Mutual Satellites, der udvikler et værktøj, som gør det enklere at udvikle applikationer i Microsoft Visual Studio baseret på Model-Driven Development.
Dommerne havde i første omgang efterspurgt lidt flere facts om, hvor stort markedet for selskabets værktøj egentlig er, og om det ikke risikerer at blive kørt over af de store softwareselskaber, hvis værktøjet bliver en succes. Det havde Lars Thorup dog tænkt over.
- Vi når break-even ved 4.000 brugere, og så går vi efter en exit til en af de store softwareleverandører, der har størrelsen og kræfterne til at rulle værktøjet ud, sagde Lars Thorup.
Han blev efterfulgt af en energisk Patrick Hulsen fra Daintel, som udvikler it-fagmoduler til eksempelvis intensivafdelinger på hospitaler.
- Vi har allerede med succes fået foden inden for på Rigshospitalet, som har nydt godt af vores værktøjer. Nu går vi målrettet efter at sætte os på en del af det internationale marked og mere specifikt USA, hvor healthcare-markedet udgør 3.000 milliarder dollars årligt, sagde han.
Hans præsentation fik mange lovende ord med på vejen fra dommerpanelet, der stemte sådan, at Daintel lagde sig i spidsen for konkurrencen.
Der lå Daintel også efter to indlæg fra henholdsvis Morten Iversen, Hitman-forfatter på vej med et nyt spil via iværksættervirksomheden Zeitguyz, og Flemming Ast, administrerende direktør for Motto-Captura, som udvikler ordblindeløsninger til mobiltelefoner.
Morten Iversen fik store bifald fra salen, da han viste smagsprøver på det kommende spil "Urban Mysteries" og slog fast, at målet var at få mindst lige så stor succes med dette spilprojekt som eksempelvis alle de millionsælgende Hitman-spil, han har været forfatter til.
Der var dog ikke nogen af de fire nævnte finalister, der for alvor kunne true iMotions - Emotion Technology, som allerede i første runde havde taget såvel dommerbord som publikum i auditoriet på IT-Universitetet med storm.

Lidt malurt i bægeret kom der dog fra Henrik Albertsen, administrerende direktør for Nordic Venture Partners. Han efterlyste lidt mere viden om, hvad det egentlig er iMotions produkt kan bruges til, og hvor stort markedet er.

Med en samlet pointscore i anden runde på 28 point ud af 30 mulige sluttede iMotions komfortabelt foran Daintel og Motto-Captura, der måtte tage til takke med henholdsvis anden- og tredjepladsen.
Derudover løb iMotions også med publikumsprisen, der blev afgjort ved, at alle tilhørere fik udleveret en stemmeseddel ved indgangen til auditoriet, som de afleverede efter den første præsentationsrunde.
Dommerpanelet begrundede blandt andet valget af iMotions med, at selskabet overbevisende præsenterede et meget spændende og originalt produkt. Vel at mærke samtidig med, at det følger meget klare og ambitiøse forretnings- og vækstplaner.

Læs mere om Edison:cw.dk/tag/edison-prisen

Læs mere om iværksætteri: cw.dk/tag/iværksætteri

Læs mere om årets Edison: imotions.webhotel.net

Faktaboks:
De sad i dommerpanelet
Sam K. Steffensen: Ph.d., forretningsudviklingschef i IT-Væksthuset, som driver 5te, business development director i Symbion og bestyrelsesformand i CPH Design, Damptech og Smart Parts Nordic

Jesper Kring: Iværksatte KRING Technologies, der leverer it-løsninger til dansk erhvervsliv ved at trække på et globalt netværk af it-specialister

Henrik Albertsen: Administrerende direktør i venturefonden Nordic Venture Partners, der hvert år screener tusinder af nye it-virksomheder.

Pia Rybenfelt: Salgsdirektør Capgemini Danmark.

Jørgen Bardenfleth: Administrerende direktør for Microsoft Danmark og bestyrelsesformand for væksthuset 5te.

Susanne Kaufmann: Direktør for Dansk Iværksætterforening. Kommunikations- og coachuddannet, informationschef i it-branchen og organisationsudvikler.

Faktaboks:
De 10 finalister i Edison-konkurrencen
IMotions - Emotion Technology A/S
iMotions udvikler software, som kan måle den emotionelle respons på mennesket ved at kombinere hjerneforskning og kognitiv psykologi.

Motto-Captura ApS
Motto-Captura udvikler ordblindeløsninger til mobiltelefoner.

Daintel ApS
Daintel udvikler it-fagmoduler til blandt andet intensivafdelinger med hensyn til integrationer i de kommende EPJ-systemer.

Netamia I/S
Netamia udvikler Community-portaler. Står eksempelvis bag Heste-Nettet, der modtog eHandelsprisen i februar 2004.

Mutual Satellites A/S
Mutual Satellites udvikler et værktøj, der gør det enklere at udvikle applikationer i Microsoft Visual Studio baseret på Model-Driven Development.

Most Wanted Recruiting ApS
Most Wanted Recruiting er etableret af tre iværksættere, som arbejder på at etablere en portal, der skal kombinere jobopslag med dusører.

Safewhere ApS
Safewhere udvikler og markedsfører software infrastrukturprodukter, der centralt administrerer, kontrollerer og overvåger rettigheder og adgangskontrol på tværs af it-systemer inden for og imellem organisationer.

Zeitguyz ApS
Zeitguyz udvikler et AAA computer/konsolspil (Urban Mysteries) inspireret af Københavns historie. Et action/eventyrspil med tidsrejser, kampe i fortid og nutid, hardcore konsekvenser af spillerens handlinger - alt sammen i et gotisk-victoriansk inspireret univers.

Zmag ApS
Zmag udvikler eKatalog-løsninger til en bred kundegruppe i Danmark, der omfatter både offentlige og private virksomheder, organisationer, foreninger med flere.

Swirlnet A/S
Swirlnet har udviklet en trådløs terminal med tilhørende tjenester, som giver brugeren en talestyret adgang til kommunikation, information og underholdning.

OriginalModTime: 01-02-2007 13:46:54




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere