Flexlønsordninger fungerer som lokkemiddel

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. oktober 2006.


Øget lønpres får virksomhederne til at gå nye veje i jagten på de dygtige medarbejdere. Især personalegoder og flexlønsordninger vinder frem.

Bonusordninger, månedskort til fitnesscenteret, frit togkort, gratis bredbånd og andre personalegoder vinder mere og mere frem i den danske it-branche i takt med, at lønpresset øges.
- Incitamentsordninger og personalegoder bliver mere og mere populære i en tid, hvor kampen om de dygtige medarbejdere tvinger it-firmaerne til at gå nye veje, siger Kim Gerner, partner i revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte, der står bag IT-Vækstbarometret.
Han mener, at virksomhederne bliver tvunget til at sætte ind på mange fronter og ikke kan nøjes med at øge størrelsen på lønchecken, hvis de vil have succes med at lokke nye medarbejdere til.
- Det kan blandt andet være forskellige bonusordninger, men også at man slår på elementer som spændende, udfordrende og vækstbetonet arbejde samt et godt socialt og forretningsmæssigt netværk, når man rekrutterer, siger Kim Gerner.

Han fortæller, at Deloitte i øjeblikket oplever en kraftigt stigende interesse for flexløns-ordninger i it-branchen, hvor virksomheden tilbyder medarbejderne at konvertere en del af den kontante løn til personalegoder i et mix, som den enkelte medarbejder selv skræddersyr inden for visse rammer.
- De senere års lempede skattepraksis gør det meget attraktivt for medarbejderne at konvertere en del af lønnen til personalegoder. Vel at mærke uden det koster mere for virksomheden ud over administrationen af ordningen, siger han.
Ved nogle flexlønsordninger får medarbejderen hele fordelen ved skattebesparelsen; i andre ordninger deler virksomhed og medarbejder den skattemæssige besparelse ved, at en del af lønnen bliver lavet om til et personalegode. Flexløn kan dermed indgå som en del af en bruttolønsstigning, der slår kraftigere igennem hos medarbejderen, fordi der spares skat.
Hos it-fagforeningen Sam-data hilser faglig sekretær Finn Hansen udviklingen velkommen.
- Nu er vi jo sådan indrettet, at vi først og fremmest mener, at vores medlemmer skal sikre sig en god løn og en fornuftig pensionsordning, men vi har absolut ingen fordomme mod de mange forskellige incitamentsordninger, vi ser i it-branchen i øjeblikket, siger han.
Han mener dog, at medarbejderne primært skal forsøge at få etableret en god bonusordning, men finder det positivt, at så mange kreative kræfter bliver sat ind på at finde alternative ordninger.
- Det er naturligt, når vi lever i et samfund, hvor skattepresset er så højt. Vi ser rigtig mange gode ordninger blandt andet gratis madordninger, der ikke kun er en indirekte lønstigning, men samtidig har den gavnlige sideeffekt, at det kan øge sundheden blandt virksomhedens medarbejdere, siger han.

IT-Vækstbarometret viser da også, at de it-virksomheder, der allerede har forsøgt sig med forskellige incitamentsordninger og personalegoder er meget tilfredse med resultatet og det uanset branche eller virksomhedsstørrelse. Blot ni procent af virksomhederne føler ikke, at de har fået målet med incitamentsordningerne indfriet.
- Det er meget positivt og endnu en god grund til at tro, at brugen af incitamentsordninger og personalegoder blandt it-branchens virksomheder vil vokse hurtigt i de kommende år, siger Kim Gerner.

Faktaboks
Computerworld Top 100 2006
Computerworlds Top 100-undersøgelse er baseret på de seneste regnskabstal fra 324 danske it-selskaber. Analysen danner grundlag for kåringer af landets dygtigste it-virksomheder i 13 branchekategorier, heriblandt årets dygtigste konsulenthus, forhandler og tele- og internetselskab. Resultatet af årets undersøgelse blev offentliggjort på sidste uges Top 100-konference.
Læs mere om Top 100-undersøgelsen her:
www.computerworld.dk/top100

OriginalModTime: 05-10-2006 13:50:27




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere