Oracle vil have fuldt hus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2006.


Kampen om at blive virksomhedernes eneleverandør af software tager til efter Larry Ellisons offentlige spekulationer om en Linux-distributionfra Oracle.

Fuldt hus er den hånd, som Oracles stifter og topchef Larry Ellison ønsker at sidde med i spillet om herredømmet på markedet for software til verdens virksomheder. Det kom frem, da han i denne uge i et interview med avisen Financial Times gjorde det klart, at ­Oracle overvejer at levere en Linux-distribution.
- Jeg vil gerne have en komplet produktpalet. Vi mangler et styresystem, og derfor kan man sige, at der i høj grad er fornuft i, at vi overvejer både at distribuere og understøtte Linux, sagde Larry Ellison.

Diskussionen om paletten med softwareprodukter til at drive virksomheder - også kaldet software stack - er kommet i fokus, efter virksomhedernes it-investeringer for alvor er taget til de seneste 24 måneder.
En analyse fra finanshuset Merrill Lynch peger på, at virksomhederne ønsker at minimere arbejdet og omkostningerne forbundet med at integrere, vedligeholde og opgradere de enkelte produkter på softwarepaletten.
Derfor er softwareleverandører med fuldt hus interessante for virksomhederne. Merill Lynch-rapporten peger også på, at virksomhederne ønsker færre softwareleverandører for at sikre sig bedre priser.

I dag er det kun Microsoft, der sidder med fuldt hus på paletten, som består af seks softwarekategorier: Styresystem, managementværktøj, database, middelware og forretningsapplikationer. Oracle mang­ler kun styresystemet, mens IBM ikke selv leverer egentlige forretningsapplika­tioner.
- Jeg tror ikke, vi kommer til at tjene en masse penge på en Linux-distribution. Men vi vil være i stand til at levere en bedre service til vores kunder, fordi vi har testet hele stacken - og ved, at den virker, siger Larry Ellison til Financial Times.
Han understreger, at muligheden for at integrere og teste en Linux-distribution på Oracles softwarepalet er afgørende for at kunne tage ansvaret hele vejen fra styresystemet til forretningsapplikationerne.
Derfor har han også været langt frem i planerne om at overtage verdens henholdsvis største og næststørste Linux-distributioner gennem køb af Red Hat og Novell.
Men nu interesserer opkøb af Linux-distributioner ham ikke længere. De er blevet for dyre i forhold til risikoen for, at præcis deres Linux-distribution fra den ene dag til den anden kan forsvinde, fordi koden anvendes af andre.
Larry Ellison uddyber ikke yderligere, hvordan eller hvornår han vil have Linux på Oracles softwarepalet. Derfor har hans udfald da også fået andre iagttagere til at konkludere, at han først og fremmest er ude på at skræmme Red Hat.
Før påske købte Red Hat et andet open source-selskab JBoss, der leverer middelware. Og dermed har Red Hat smidt en sten på vejen for Oracles kæmpesatsning på netop middelware.

Billedtekst:
Opmærksomhed?62-årige Larry Ellison var i 1977 medstifter af Oracle. Han er den næstrigeste mand i den globale softwarebranche, så
it-verdenen lytter, når han taler. Og med sit seneste interview har han endnu en gang delt vandene. Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 20-04-2006 14:12:39




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere