Oracle sender rovfugl efter skrubtudsen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. marts 2006.


Oracle frigiver gratis grafisk databaseudviklingsværktøj, der kommer til at konkurrere med Quests TOAD.
databaser

I mandags frigav Oracle sit nye grafiske databaseudviklingsværktøj Oracle SQL Developer.
Produktet gik før under navnet raptor (rovfugl, red.) og blev frigivet som betaversion 28. december sidste år.
Oracle SQL Developer giver mulighed for at ændre og oprette forskellige databaseobjekter som tabeller, views, indeks og stored procedures ved hjælp af en grafisk brugergrænseflade.
Hidtil har Oracle-udviklere været henvist til at anvende den kommandolinjebaserede SQL Plus til at manipulere en Oracle-database eller anvende produkter fra tredjepartsleverandører, hvis de ønskede en grafisk brugergrænsflade. Selv­om hardcore-udviklere formentlig rynker på næsen og sværger, at al udvikling sker via SQL Plus, er der er dog ingen grund til at se skævt til SQL Developer. Som Oracle-guruen Tom Kyte skriver i sin blog:
- Værktøjet har kommandolin­iens styrke sammen med fordelene ved et grafisk brugergrænseflade. Der er ingen kompromiser.

Det foretrukne grafiske værktøj for Oracle-udviklere har ellers i lang tid været Tool for Oracle Application Developerment (TOAD - eller skrubtudse på dansk) fra Quest Software. Det værktøj ser altså nu ud til at få konkurrence fra Oracle selv. Oracles SQL Developer er gratis at anvende, mens TOAD fås i en gratis prøveversion, men koster penge at anvende kommercielt. På debatfora for Oracle-udvikling diskuteres livligt om hvorvidt Oracles udspil nu er stærkt nok til at matche TOAD.
Ifølge Oracle deler SQL Developer kodebase med Oracles javaudviklingsværktøj JDeve­loper. Den seneste version af JDeveloper, frigivet i februar i år, rummer imidlertid ikke al funktionaliteten fra SQL Developer.
Ifølge Mike Hichwa, vicepræsident for softwareudvikling hos Oracle, vil næste version af JDeveloper, 11g, formentlig få inkluderet al funktionaliteten fra SQL Developer, samtidig med at SQL Developer fortsætter som stand-alone produkt.

Oracle SQL Developer kan bruges sammen med Oracle Database 10g og Oracle9i Database Release 2 og da SQL Developer er udviklet i java kører den på de fleste styresystemer som Mac OS X, Linux og Windows.
Til sommer regner Oracle med at have indbygget sit databasemigreringsværktøj i SQL Developer. Databaseværktøjet anvendes til at migrere data fra konkurrerende databaser som Microsofts SQL Server, IBM DB2 og MySQL over i Oracle databasen.

OriginalModTime: 16-03-2006 14:43:55




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere