Kæmpen vil tænke nyt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. februar 2006.


CSC åbner et nordisk innovationscenter og indgår en aftale om samarbejde med IT-Universitetet i København.
100 kvadratmeter spækket med den nyeste teknologi fra servere til håndholdte computere danner sammen med et auditorium og en maskinstue rammerne om it-servicekoncernen CSC's nordiske center for innovation - kaldet I-Lab.
Formålet med det nye center i København er at samarbejde med selskabets kunder og andre interessenter om at udvikle nye løsninger og dele viden i nye former for samarbejde. En af CSC's kunder, der kunne tænkes at komme på besøg, er forsikringskoncernen TrygVesta med administrerende direktør Stine Bosse i spidsen.
Ved åbningen af I-Lab fortalte hun om, hvordan selskabet nu er i fuld gang med at implementere den udviklingsmetode, der skal bringe de to selskaber Tryg og Vesta fra en fortid som to forsikringsselskaber til en fremtid som en tryghedsleverandør med toptunet produktionsapparat og produktudvikling.
Som en del af krisestyringen, da hun overtog overtog ledelsen af selskabet i oktober 2002, blev alt it-drift outsourcet til CSC. Hun beskriver innovation som en øvelse, der for ledelsen handler mere om at lytte end tale.
- En stadig større udfordring for os ligger i at få anvendt it-løsningerne fuldt ud for at realisere de forventede økonomiske gevinster ved et projekt, siger Stine Bosse.

Samtidig med åbningen af
I-Lab præsenterede CSC et samarbejde med IT-Universitet i København. Samarbejdet vil gøre det muligt for studerende på universitetet at få et "innovationsophold" i CSC som en del af det sidste år på uddannelsen. Det er tanken, at studerende på innovationsophold skal indgå i virkelige projekter med fokus på både teknologi og forretning, der afsluttes med en opgave til IT-Universitetet. Det første hold studerende skal efter planen på innovationsophold i det kommende efterårssemester.
- Innovationssamarbejdet med CSC er et eksempel på, hvordan det private erhvervsliv og universitetsmiljøet kan udveksle viden og ressourcer på en måde, der kommer begge parter til gavn, siger Jørgen Staunstrup, der er forskningschef ved IT-Universitetet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere