Det flyvende kontor

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. januar 2006.


IP-telefoni og webløsningen er produktionsværktøjet i rejsebureauet FlyingOffice.
Missionen for de ti sjæle i virksomheden FlyingOffice er at drive et rejsebureau, hvor kunderne kan få alt fra en flybillet til en skræddersyet rejse. Og iværksætterne bag virksomheden Thomas Kjær og Ole Garde har gjort it til en afgørende faktor for missionen.
Sidste år investerede det lille firma, der har en omsætning i omegnen af 60 millioner kroner, i en IP-telefoniløsning hos TDC. Dermed har FlyingOffice nu integreret sit produktionsapparat fra webløsning over telefoni til økonomistyring og CRM, så medarbejderne med en bærbar pc og et headset kan betjene kunderne, uanset hvor i verden de befinder sig.
- For os handler det om at automatisere så meget som muligt, så kunderne kan betjene sig selv i de tilfælde, hvor de skal bruge en flybillet, et hotel eller billeje. Mens vi skal bruge vores medarbejderressourcer på at løse de mere komplicerede opgaver, som kunden der i julen skulle nå at besøge sine tre børn på tre forskellige kontinenter, fortæller Ole Garde.

Han er lidt af en serieiværksætter og har både drevet rejsebureau og it-virksomhed i mange år. Derfor ser han også teknologien som iværksætterens mulighed for at frigøre ressourcer til at udvikle nye ideer og forretningsområder.
- På fem års sigt er vores mål en omsætning på 250 millioner kroner. Det betyder ikke nødvendigvis mange flere medarbejdere. Med den it-løsning, vi har nu, kan den nuværende bemanding skabe en omsætningsfremgang på 25 procent, siger Ole Garde.
Da de første pc'er dukkede op i starten af 1980'erne gik Ole Garde selv i gang med at skrive programmer. Det er han forsat med i Visual Basic, hvor han både har lavet løsninger til lufthavne, flyselskaber, home banking og selv stået for it-integrationen hos FlyingOffice. Nu har han fokus på Microsofts .Net-værktøjer.
- Lige nu arbejder vi på at udnytte .Net fuldt ud ved at gøre udnyttelsen af webservices endnu mere effektiv. Med en lille smule teknisk indsigt kan man i langt de fleste mindre virksomheder i .Net-miljøet selv lave rigtig mange løsninger, siger Ole Garde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere