IBM's salgsløfte holdt ikke

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. august 2005.


IBM lovede, at rettelser af koden i lagringsflagskibet DS8000 kan ske uden af forstyrre driften, men tog fejl.

IBM er ramt af endnu et problem i kølvandet på nedbruddet i det nye IBM-lagringssystem som beskrevet på forsiden af denne avis. Selv om IBM i sit salgsmateriale oplyser, at opdateringer af lagringssystemets kode vil ske uden at forstyrre driften, holder det ikke stik.
Kunder som Post Danmark, der har købt IBM's nye flagskib, Total Storage DS8000 Enterprise, måtte acceptere, at deres system skulle lukkes ned i flere timer for at få udbedret fejlen, der førte til nedbrud.
Rettelsen skete i form af en ajourføring af den såkaldte mikrokode, der også betegnes som firmware, idet koden er indlejret i hardwaren.
Et af salgsargumenterne, der vedrørte DS8000-lagerets tilgængelighed, lød ellers således: "Non-disruptive hardware and software code load updates". Altså uforstyrrende kodeopdateringer. Omfanget af berørte kundeinstallationer? Analysehuset IDC har endnu ikke opgjort tallene fra andet kvartal 2005, men i første kvartal solgte IBM 428 stk. DS8000, og heraf gik de 205 til Vesteuropa. Formodningen hos IDC er, at salget i andet kvartal var højere.

DS8000, der er it-gigantens sværvægterserie, er baseret på IBM's 64-bit Power5 mikroprocessor og erstatter Shark-serien. Den største enhed i DS8000-serien er DS8300, som kan rumme op til 192 terabytes (1 terabyte lig 1.024 gigabytes), og det er enheden, som Post Danmark købte to eksemplarer af.
IBM nye storageflagskib blev lanceret i foråret som konkurrent til Hitachis nye TagmaStore og EMC's Symmetrix.
Via amerikanske kilder lyder følgende løfte fra IBM i USA i forbindelse med rettelsen af nedbrudsfejlen: "Det var den sidste mikrokodeopdatering, der fordrer, at storagecontrollen skal lukkes ned".
Udtalelsen er hentet hjem til Computerworld Danmark via storageeksperten Mike Kahn, der står i spidsen for konsulenthuset Clipper Group i Massachusetts. Ifølge hans IBM-kilde skulle alle DS8000'erne hos kunderne nu være opdateret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere