It-konsulenter fortsætter succesridt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 20. maj 2005.


It-konsulenterne Netcompany har succes med at spille med på langt større konkurrenters slagmark. Det københavnske konsulenthus holder en benhård kurs for at vinde over de andre.

SUND FORNUFT 
Konkurrencedygtighed er ifølge administrerende direktør Carsten Gomard den overordnede grund til, at it-konsulenthuset Netcompany i disse dage kan fremlægge et rekordregnskab for kalenderåret 2004.
I 2004 er omsætningen steget med 70 procent til 52,3 millioner kroner, og overskuddet før skat er steget mere end 90 procent til 9,8 millioner kroner.
- Det er svært ikke at være tilfreds, siger Carsten Gomard.

Snævert fokus
Netcompany er stiftet af Carsten Gomard, Claus Jørgensen og André Rogaczewski og ejes af de tre samt en række ledende medarbejdere. Gomard, Jørgensen og Rogaczewski har alle en fortid hos veletablerede konsulenthuse. De kender hinanden fra Accenture.
Det gode resultat er opnået i konkurrence med langt større konsulenthuse som CSC, Ementor, WM-data, NNIT med flere. Succesen tilskriver direktøren flere faktorer.
Et væsentligt punkt er Netcompanys fokus på at holde sig til kun to systemplatforme, når der blandt andet laves webbaserede integrationsløsninger.
- Vi laver løsninger i Microsoft- og J2EE-verdenen og ikke andet. Og med 62 medarbejdere er vi en ret slagkraftig organisation, siger Carsten Gomard.
Det koncept har Netcompany kørt, siden selskabet blev etableret i 1999.

Måler sundheden
Netcompany udvikler altid ud fra et bibliotek af moduler fra tidligere løsninger og holder stram snor i sine projekter: Et projekt har hele tiden mål for, hvor langt det er nået, hvor meget der mangler, og hvad sundhedstilstanden er, fortæller direktøren.
- Vi ved altid, hvor vi er. Så når ting ændrer sig - og det gør de jo - ved vi, hvad konsekvenserne bliver, og hvad vi skal gøre ved det i tide, siger Carsten Gomard.
It-skandaler
På bundlinien kommer det meget tæt på at være det, man kalder sund fornuft, medgiver direktøren.
- Men hvis man ser, hvor mange it-skandaler der kunne være undgået ved et ordentligt skud sund fornuft, så er det ikke småting, siger Carsten Gomard.
Netcompany budgetterer med en mere beskeden vækst på 15 procent i omsætning for 2005. Med væksten i 2004 følger en periode, hvor den interne organisation skal tilpasses væksten.
- Det drejer sig også om, at vores position er langtidsholdbar, siger Carsten Gomard.

Boks:
Årsregnskab
Netcompany A/S
Millioner kroner 2004 2003
Omsætning 52,3 30,8
Resultat af primær drift (EBIT) 9,8 5,1
Resultat før skat 9,8 5,1
Resultat 6,8 3,6
Egenkapital 9,6 8,8
Antal ansatte 46 35

Billedtekst:
- Det er svært ikke at være tilfreds, siger den administrerende direktør i Netcompany, Carsten Gomard.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere