Acer indtager bærbar trone

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. april 2005.


Acer har lagt markant afstand til konkurrenterne på markedet for bærbare pc'er. Men Acer sparker ikke kun bærbare ud på markedet i stort antal. Over hele produktpaletten er der fremgang.

Succes
Hardwareproducenten Acer fortsætter med at æde markedsandele og har nu skubbet HP af tronen som den bærbare konge i Danmark.
På Acers hovedforretning, de bærbare computere, er Acer nu tæt på at sælge hver fjerde bærbare computer i Danmark.
- Acer har været i front før i løbet af det seneste år, men det er første gang, Acer har lagt sig så markant i spidsen, siger administrerende direktør Allan Sonne-Schmidt fra Acer i Danmark med reference til den seneste opgørelse fra analysehuset IDC.
I første kvartal af 2005 solgte Acer 23 procent af de bærbare pc'er i Danmark, mens HP stod for 17 procent af salget. Derefter fulgte IBM med 15 procent, Fujitsu-Siemens med 13 procent og Dell med 12 procent, hvorefter der er en kløft ned til de mindre producenter.
Det er fra den brede produktpalette - bærbare og stationære computere, mindre servere, skærme og håndholdte computere, de såkaldte PDA'er - at Acer henter farve til at tegne vækstkurver.
Salget af stationære computere er fordoblet over det seneste år, 60-70 procent i seneste kvartal, og salget af de nye produkter - skærme og PDA'er - går også rigtig godt, beretter direktøren. Væksttallene er ifølge direktøren opnået ved at fastholde strategien. Acer i Danmark har fokus på uddannelsesmarkedet, de små og mellemstore virksomheder samt detailmarkedet.

Forhandlere tjener mere
Ifølge analytiker Anders Elbak fra analysehuset IDC var første kvartal stærkt drevet af det private salg, blandt andet januar-udsalget, og Acer står stærkt på privatmarkedet.
- Samtidig har det været muligt for forhandlerne at tjene mere på en Acer end på de andre, og det er normalt en meget god måde at overtale en forhandler på, siger Anders Elbak.

Billedtekst:
- Acer har været i front før i løbet af det seneste år, men det er første gang, Acer har lagt sig så markant i spidsen, siger administrerende direktør Allan Sonne-Schmidt fra Acer i Danmark.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere