Oktober 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Den danske it- og tv-koncern Eurotrust, der er noteret på Nasdaq-børsen i New York, sælger resterne af sin internetvirksomhed, Virus112, for godt 15 millioner kroner til sikkerhedsfirmaet Comendo.

Børserne i Skandinavien og de baltiske lande står bomstille en time efter et it-nedbrud hos OMX, som står for driften af det fælles handelssystem Saxess.
Computerworlds Top 100-vinder, Omada fra Hellerup, får regeringens iværksætterpris 2004 på en halv million kroner.

PeopleSofts bestyrelse oplyser, at løgnehistorier, uheldige udtalelser og problemer med at omgås de andre topchefer var grunden til, at selskabets tidligere øverste chef Craig Conway blev smidt på porten.

CSC og IBM mister storkunden NESA. Elselskabet har i stedet indgået en trecifret millionaftale om outsourcing med Siemens Business Services.
Netværksfirmaet Cygate skifter igen ud på topposten, hvor den hidtidige chef, Gregory Singh, vender tilbage til det svenske moderselskab efter halvandet år på posten. Den nye direktør bliver Jan Carsten Hansen.

Hos Danmarks største leverandør af domænenavne, Dandomain, er mere end hver tredje af selskabets 10.000 kunder mål for fupregninger fra amerikanske internetsvindlere.

Det europæiske biludlejningsfirma Avis Europe fyrer amerikanske PeopleSoft som leverandør af et helt nyt ERP-system, der skulle danne grundlag for en fuld omstrukturering af Avis' it. Fyringen sker på grund af massive budgetoverskridelser og forsinkelser.
Det danske sms-selskab SMS sælges til norske Schibsted Mobile, efter ejeren Peer Kølendorf forgæves har forsøgt at sælge selskabet til de danske teleselskaber. Danskerne er nogle bønder, mener han.
Mobilselskabet Sonofon fyrer 62 medarbejdere i Danmark som led i en større nordisk spareplan.

Sø- og Handelsretten giver grønt lys til Sonofons Bytmobil-koncept, hvor kunderne bindes til mobilselskabet i 12 måneder. Forbrugerombudsmanden havde forsøgt at nedlægge forbud mod konceptet.

Fem konsulenter fra R5 stifter et nyt SAP-hus med speciale i produktion og logistik. Alle fem opsagde deres job, da Mærsk Data (og dermed R5) blev solgt til IBM.

Som led i en international kampagne udsender Antipiratgruppen millionkrav til 156 danske fildelere. Antipiraterne har fokuseret på tjenesterne Kazaa og DC++.
Betaling med det nye, chipbaserede dankort tager op mod 20 sekunder længere end med de gamle dankort, og det kan give længere køer end normalt i julehandelen.

Columbus IT Partner er utilfreds med den vare, som virksomheden fik, da den overtog Hands Danmark sidste efterår, og parterne ligger nu i voldgiftssag.
IBM hævder, at virksomhedens nye storagesystemer koster det halve af konkurrenternes. Men det passer ikke, siger HP, EMC og HDS.

Jyske Bank fyrer PeopleSoft som leverandør. Dermed mister amerikanske Peoplesoft en af sine få store kunder og står endnu svagere i Danmark.

Softwareselskabet Energy Solutions klipper navlestrengen til Danmark, hvor selskabet ikke har haft aktiviteter i lang tid. Firmaet fortsætter de internationale aktiviteter i USA, Storbritannien og Indien.

Jobportalen Stepstone køber det norske selskab Easycruit. Med købet følger et rekrutteringsværktøj, der blandt andet samler arbejdsgangene ved indrykning af onlineannoncer.
Eks-Flextronics-direktør Hans Peter Hinrup tiltræder som direktør for Danish Camp Supply i Nørresundby. Her skal han bygge og drive lejre for blandt andre militæret.

It-forhandleren Midt Data fra Viborg føler sig forfulgt og chikaneret af Forbrugerstyrelsen, Forbrugerombudsmanden og en lokal konkurrent. Det sker, efter selskabet er blevet politianmeldt for via e-mail uopfordret at invitere folk til en it-messe.

Bredbåndsleverandøren Dansk Bredbånd får elselskaberne NEF Fonden og Energi Fyn som ejere. De to energiselskaber har skudt 20 millioner kroner i Dansk Bredbånd, der i alt har fået 79 millioner kroner fyldt på bankbogen.

Politiet mener, at den sex-sigtede Venstre-politiker Flemming Oppfeldt har kontaktet flere drenge via Ofir-chatrooms. Ofir forsøger at sikre sig med oplysning, moderatorer og andre ting. Det er den rigtige vej at gå, mener Medierådet for Børn og Unge.
Den amerikanske rumfartsorganisation NASA sender et hold astronauter og en robot en tur under vandet. Robotten fjernstyres gennem en trådløs netværksforbindelse, så en kirurg kan styre en operation, der foregår i et isoleret miljø.

Sygehusejerne giver de ansatte på sygehusene skylden for, at udbredelsen af de elektroniske patientjournaler går for langsomt. Lægerne føler sig holdt udenfor. De er urolige over det store registreringsarbejde.

It-branchen tager i stigende grad XML-standarden til sig, viser en undersøgelse. Især finans- og forsikringssektoren er kommet langt med XML.

Problemer med at få implementeret et nyt SAP-system i Lego koster dyrt på bundlinien i den trængte danske legetøjskoncern, der også kæmper med massive problemer med at få afsat sine varer.

Koncernchefen i norske Ementor, Arne A. Jensen melder, at han fratræder posten i løbet af 2005. Det sker, fordi han vurderer, at fusionen mellem Ementor og Eterra er ved at være tilendebragt, og selskabet derfor har brug for friske kræfter.
Danskeren Lars Marcher (billedet) bliver udnævnt til administrerende direktør for amerikanske Dataram. Han er nu den højest placerede dansker i en børsnoteret amerikansk virksomhed.

Justitsminister Lene Espersen foreslår en ordning, hvor 150 spritbilister skal afsone deres straf hjemme med elektronisk fodlænke.

Dansk politi ransager en bolig i Korsør, hvor en formodet pengeafpresser har til huse. Det sker efter anmodning fra det amerikanske forbundspoliti, FBI. Pengeafpresseren har truet med at lamme internetbaserede aktiehandler i USA.

Leif Vestergaard, formand for EDB Gruppens bestyrelse, overtager direktørposten samme sted. Han kommer fra en stilling som vicedirektør hos IBM.

Københavns Amt afsætter 85 millioner kroner til at sætte skub i indførelsen af de elektroniske patientjournaler i 2005. Pengene betyder, at amtet kommer et år foran sin oprindelige EPJ-handlingsplan.
TDC køber 18,6 pct. af aktierne i Song Networks og ejer nu 51,6 pct. af aktierne. TDC kontrollerer dermed selskabet og kan gennemføre den planlagte integration med TDC Totalløsninger. Dermed står Tele2 som taber i budkrigen om Song Networks.

Apple gider ikke tage betaling i kroner. Det skal være euro. Sådan lyder Apples begrundelse for at ikke at åbne sin iTunes Music Store i Danmark, mens selskabet åbner hele ni nye iTunes-butikker i Europa.

Titlen som leverandør af verdens hurtigste computer er en flygtig størrelse. Efter bare en måned på tronen bliver IBM slået af Silicon Graphics.

Det norske teleselskab Telio overtager den danske pioner inden for bredbåndstelefoni, Musimi.dk. Telio har i Norge haft stor succes med at sælge ubegrænset bredbåndstelefoni til fastpris og vil nu lancere konceptet i Danmark.

Efter blot to dage i luften må onlinebutikken Oeltorvet.dk sande, at hverken firmaets e-handelssystem eller øllageret kunne leve op til ambitionerne. Stifteren Gert Birnbacher, tidligere formand i Foreningen for Dansk Internethandel, har skiftet til en solid jysk it-løsning.
Nordea indleder forhandlinger om salg af det børsnoterede danske it-selskab Columbus IT Partner. Mulige interesserede er amerikanske Tectura og E-Partners, hævder dagbladet Børsen. Columbus afviser blankt salgsrygterne.

Den fyrede topchef for softwareproducenten PeopleSoft, Craig Conway, (billedet) kan se frem til en fratrædelsesgodtgørelse på helt op mod 123 millioner kroner.

Danske Maconomy er træt af at blive trukket rundt i manegen af hollandske KPMG Meijburg og stopper alle forsøg på at finde et forlig i sagen. Maconomy rejser et erstatningskrav på 82 millioner kroner og fyrer sin danske revisor, KPMG Danmark.
10 investorer sælger webhotellet Webbyen og selskabet bag, Interdania, for fem millioner kroner. Køber er Erik Andersen, som i forvejen driver hosting-firmaerne Webhosting og Danbbs.

Siemens Business Services og BBC indgår en it-kontrakt til 20 milliarder kroner. For de penge har BBC outsourcet håndteringen og vedligeholdelsen af BBC's it-infrastruktur til Siemens.

Per Buchwaldt (billedet), formand for interesseorganisationen Dansk IT, siger sin stilling som it-direktør i landets største advokatfirma Bech-Bruun Dragsted op. Buchwaldt oplyser, at det skyldes uindfriede forventninger.
Tectura - tidligere Aston Business Solutions - overtager alle aktiviteter og de fleste af medarbejderne fra den danske softwareleverandør Business Planning Scandinavia.

Den tidligere topchef i Flextronics, Hans Peter Hinrup, træder ind i bestyrelsen hos fladskærmproducenten Orion Europe. Han skal lære de nye ejere af fabrikken i Pandrup at drive en produktionsvirksomhed.

El-selskabet NESA går i luften med et ny-udviklet GSM-baseret system fra den nordjyske mobiludvikler RTX Telecom. Systemet aflæser kundernes elmålere automatisk.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen understreger i sin åbningstale til Folketinget, at Danmark har stærke ambitioner inden for højteknologi. IT-Brancheforeningen roser statsministerens planer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere