Multimedier i det mobile fokus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. november 2004.


Nokia viser ved en række lanceringer, at man mener, tiden er inde til tv og film på mobiltelefonerne.

trådløs
Monaco: Multimedier er centrale for udviklingen i mobilverdenen, viser Nokias netop afholdte mobility-konference. Det betyder, at selskabet mener, at tiden er til tv og film på mobile enheder.
Til dette formål lancerede Nokia en ny multimedie-telefon med betegnelsen 7710, der ifølge selskabet giver så meget widescreenoplevelse, som en knapt 13 cm lang og knapt 7 cm bred enhed nu kan. Den er forberedt for tv-streaming-teknologien DVB-H, som Nokia understøtter til brug via mobilnettene. Den nye enhed har 90 Mbyte brugerhukommelse plus 128 Mbyte ekstra på et multimediekort. Desuden har den kamera og FM-radio, der er forberedt for Visual Radiosystemet, der omtales å side 24. Denne enhed kommer efter nytår.
Foruden til denne specialiserede enhed vil streamet tv være centralt i en række af de mere avancerede mobiltelefoner. Således vil Nokia indbygge streaming-tv-faciliteterne i den såkaldte serie 60-platform, som selskabet selv bruger og stiller til rådighed for andre producenter. Dette vil ske i takt med nye versioner af serie 60, som tilbyder højere opløsninger i displayet.

Nattrafik
Ud over selve de mobile enheder, der skal kunne afspille multimedier, bruger Nokia en del kræfter på at skabe grundlaget for de tjenester, der skal bruges på enhederne. På mobility-konferencen lancerede selskabet således en client/server-løsning under navnet Nokia Media Charger, der skal gøre det muligt at oplade video- eller lydfiler på den mobile enhed, når den ikke er i brug.
Tanken er, at dette skal ske via GPRS-nettene, når disse kun bliver udnyttet ti procent i tiden mellem to om natten og seks om morgenen.
Ud over tv er kamera-telefonerne stadig aktuelle, og de får stadig bedre opløsning. Under arrangementet lancerede Nokia en 1,3 megapixel kameratelefon med betegnelsen 3230, som kommer på markedet efter nytår. Det er ifølge vicedirektør Anssi Vanjoki blot en ud af 20 modeller med en megapixel eller mere, som selskabet sender på markedet i løbet af det næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere