Danske meldecentraler for hackerangreb

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. juli 2004.


Danske virksomheder vil nu indgå i den efterretningstjeneste, som verdens største it-sikkerhedsfirma, Symantec, har etableret verden over. Tilbagemeldinger fra sensorer på danske it-installationer om hackerangreb bruges med meldinger fra 20.000 andre sensorer til udvikling af modgift og varsler.
Symantec har endnu ikke søsat initiativet herjemme officielt, men der er allerede opsat 75 sensorer i Danmark, oplyser Peter Michael Jensen, adm. dir. for Symantec i Danmark.
Center for e-handel ved Handelshøjskolen i København har indgået et forskningssamarbejde om de danske sensorer.
- Vi har savnet et overblik over risikobilledet i Danmark, men får også adgang til alle databaserne med virus og spam, siger professor Niels Bjørn Andersen, der står i spidsen for centret. Han forventer, at et tocifret antal virksomheder vil indgå i forskningsprojektet, der har til formål at ruste erhvervslivet bedre til at modstå angreb.
Sensorerne indrapporterer til Symantecs Security Response Team, som er døgnbemandet med virusanalytikere og udviklere. Niels Bjørn-Andersen ser ingen sikkerhedsrisiko for de danske virksomheder ved at deltage. Ifølge en revisorudtalelse kommer data frem i anonymiseret form og anvendes ikke til andet end analyser. De deltagende virksomheder får selv nytte af sensorinformationer. De kan blandt andet se, om et angreb kun er rettet mod virksomheden selv, hele branchen eller bredere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere