Webindhold på dit tv uden mediecenter

Gratis webtjeneste fra Panasonic åbner for online fotoalbum, YouTube, finansnyheder og sportsklip direkte på dit tv - uden ekstern boks eller mediecenter. På sigt ligger vejen åben for HD video-on-demand.

AMSTERDAM - Der er godt i vente, hvis du vil hygge dig med netindhold i sofarækkerne, men ikke orker kostbare mediecenter-computere, der pr. definition opfører sig mere ustabilt og samspilsramt end politikere i en film af Christoffer Guldbrandsen.

Fra foråret og frem indbygger Panasonic nemlig Linux-baserede netværksklienter i en række nye tv-apparater, Blu-ray-afspillere og harddiskoptagere.

Det giver spændende muligheder for netbaseret underholdning, hvor pc'en slet ikke kommer i spil.

Hard- og software bindes sammen med en gratis onlinetjeneste - Viera Cast - hvormed du i første omgang kan se familiefotos på Picasa webalbum, grine af fjottede klip på YouTube, se sportsuddrag på Eurosport online eller fange finansnyhederne fra Bloomberg.

Stabilt og velfungerende

Her vil den opmærksomme læser med rette indvende, at dén sag fortalte elektronikgiganten allerede om på CES i januar.

Sandt nok, men på den netop overståede Panasonic Convention i Amsterdam blev det offentliggjort, at tjenesten også kommer til Europa. Endda allerede i forårets første måneder, hvor de første af det nye hold tv-apparater og afspillerprodukter sendes på gaden.

Ved en række demonstrationer i Amsterdam - på forskellige stykker hardware - virkede funktionaliteten i Viera Cast lettilgængelig, stabil og imponerende hurtig.

Her blev det også bemærket, at det er tilstrækkeligt med én Viera Cast klient i enten tv eller afspiller, før du får den fulde funktionalitet.

Eneste krav er sådan set en ADSL-forbindelse på mindst 2 Mbit/sekund, hvilket de fleste af PC Worlds læsere nok kan leve op til.

Håb om lokalt indhold og video-on-demand

Omvendt må man også konstatere, at indholdsudvalget indtil videre er temmelig underfrankeret. Det er trods alt nok de færreste, der vil vælge Panasonic-udstyr blot for at se indhold fra sølle fire indholdsudbydere.

Men det vil der hurtigt blive lavet om på, hvis man skal tro Panasonics talspersoner. I USA kan Viera Cast-brugere således allerede leje film online (video-on-demand) fra Amazon.com.

Panasonic håber at stille lignende tjenester til rådighed i Europa inden for en overskuelig fremtid.

Viera Cast åbner endda for streaming af film i HD-kvalitet - hvis den tilkoblede bredbåndsforbindelse er tilstrækkelig kraftig - og så bliver det for alvor sjovt. Men naturligvis først i det øjeblik Panasonic har talt sig til rette med de - traditionelt temmelig paranoide - filmselskaber.

Ligeledes venter Panasonic snart at annoncere nye partnerskaber om indhold af forskellig karakter.

Således fortalte en nordisk talsmand, at Panasonic vil tale med nationale tv-udbydere som DR og SVT i forsøget på at få stillet yderligere lokalt indhold til rådighed. Hvilket helt afgjort er en mulighed med spændende perspektiver.

Fantastisk potentiale - men fiasko uden flere aftaler

Imidlertid står samtlige spørgsmål om hvem, hvordan, hvor meget og hvornår indtil videre fuldstændig åbne. Både når vi taler lokalt indhold, kommende partnerskaber og video-on-demand. Så vi må vente i spænding og se tiden an.

Falder alt i hak, har Viera Cast vitterlig potentiale til at gøre webindhold relevant i en tv-sammenhæng og endegyldigt stille pc'en stolen for døren i dens forsøg på at få adgang til sofarækkerne.

På den anden side står og falder tjenestens succes med, om de varslede aftaler bliver til noget.

For bliver det alt sammen ved snakken, vil Viera Cast fortabe sig i de tågerne som endnu et af utallige logoer på produktemballagen uden anden betydning end spild af god tryksværte...




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere