Olie på oprørte vande

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. maj 2004.


Computer Associates beroligede kunder, partnere og sig selv på brugerkonferencen CA World. De fleste deltagere er dog mere interesserede i teknologi.

CA world - Las Vegas

Det var Computer Associates' midlertidige CEO Kenneth Crons mission at gyde beroligende og tillidsvækkende olie på de vande, hvori CA's regnskab var sunket tidligere i år efter at være blevet torpederet af det amerikanske finanstilsyn. Efter den omgang havnede den tidligere CEO Sanjay Kumar på en redningsflåde med titlen Chief Software Architect.
CA World fandt sted i Las Vegas i dagene 23. - 27. maj, og Kenneth Cron åbnede brugerkonferencen med en tale, hvori hver eneste stavelse var målt og vejet, med det formål at forklare omverdenen, at det gode skib Computer Associates er både flydende, sejldygtigt og har efterladt det finansielle vraggods i kølvandet.
Styrings-tidsalder
Skal man måle deltagernes interesse for CA's finansielle kølhaling var den behersket. Der var for eksempel flere deltagere til den tekniske hovedtale dagen efter end til Kenneth Crons starttale.
Ifølge CA er systemadministrationssoftware et område i vækst med 19 procent nye licenser sidste år, hvor applikationssoftware kun voksede med fire procent. Det udlægger selskabet som, at det i dag er vigtigere at styre infrastrukturen i en virksomhed end at udvide den.
CA's tekniske topchef Yogesh Gupta annoncerede flere nye forretningsområder. Et af dem er ILM (Information Lifecycle Management), hvor data flyttes til langsommere og dermed billigere lagringsmedier afhængigt af, hvornår de sidst har været brugt.

Vilde webservices
Dertil er CA nu blevet serviceudbyder. Det er sket i forbindelse med en ny version af webserviceadministrations-systemet WSDM (Web Services Distributed Management). Dette er både et produkt og en serviceydelse fra Computer Associates, som dermed udvider sin rolle på markedet.
Dette produkt kombinerer ydelsesmålinger og sikkerhedsfunktioner. Webservices kan detekteres og overvåges automatisk, hvorved det for eksempel er muligt at overvåge dynamiske portaler.
Ved portalsystemer, hvor brugen selv kan vælge en sammensætning af webservices, rækker traditionel systemadministration ikke, da den bygger på faste relationer mellem bruger og applikationer.
Rent sikkerhedsmæssigt kan det sikres, at alle webservices er autoriserede og valide. Ifølge CA er brugen af eksterne webservices stigende og dermed også risikoen for at en ondsindet webservice kan infiltrere en virksomheds it-systemer.
På langt sigt er det planen at udvide WSDM til at kunne udføre forbrugsmålinger på webservices, sådan at der kan afregnes efter anvendelse af bestemte webservices.

Trådløse net med hård kant
CA World bød også på prøver på ny teknologi til styring af trådløse netværk. Med en agent på trådløse Windows XP/2000- og Windows CE-enheder er det muligt at skifte kryperingsnøgler dynamisk. Dermed skal brugerne ikke bekymre sig om indtastning af 128-bit sikkerhedsnøgler.
Dertil kan systemet detektere, om der er uautoriserede basestationer eller trådløse enheder på netværket.
Men helt nyt er muligheden for at begrænse trådløs adgang til et bestemt areal.
Enhedens agent måler signalstyrken fra de forskellige basestationer, og lukker for forbindelsen, hvis signalstyrken falder under de forudindstillede værdier. Det betyder for eksempel, at et hospital kan sikre, at tilgang til følsomme persondata kun kan ske i bestemte områder på hospitalet. Da krypteringen sker på netværksniveau bevirker det, at fjendtlige forsøg på at skaffe sig adgang til netværk bliver besværligt, da det trådløs netværk er sløret.
Netop tilgængelighed og sikkerhed i forbindelse anvendelse af trådløse netværk er et nyt fokusområde for CA, som dermed går leverandører som Cisco i bedene, oplyste Yogesh Gupta.

Billedtekster:
Computer Associates' midlertidige CEO Kenneth Cron (t.h.) brugte video og massevis af beroligende ord for at overbevise de 4.372 amerikanske deltagere på brugerkonferencen CA World om, at CA havde lagt finansskandalerne bag sig...

... men deltagerne på konferencen ville hellere høre CTO Yogesh Gupta (øverst) fortælle om nye produkter og forretningsområder.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

LARS LARSEN GROUP

Project Manager, Digital & It

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Tech Lead til Java-backend udviklingsteam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere