Verisign betaler millioner for del af danske Eurotrust

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. februar 2004.


Først blev Eurotrust Secure Hosting solgt, så Eurotrust Netvaulting, og nu står PKI-selskabet med de digitale certifikater for tur.

Det store amerikanske it-sikkerhedsfirma Verisign er i færd med at købe det selskab i Eurotrust-koncernen, som sælger digitale certifikater, for et større tocifret millionbeløb, erfarer Computerworld.
Det gælder Eurotrust PKI Services, som er forhandler af certifikater fra Verisign i Skandinavien, Østrig, Frankrig og Italien. Certifikaterne dokumenterer, at en server er den, den udgiver sig for at være.
- Ingen kommentar.
Sådan lyder det fra Eurotrusts koncerndirektør Aldo Petersen til de informationer, som Computerworld forelægger. Eurotrust er ligesom Versign noteret på Nasdaq, hvorfor større nyheder forudsætter fondsbørsmeddelelser.
Aldo Petersen vil heller ikke udtale sig om, hvordan forretningen med servercertifikater går, men i efteråret 2003 lød beskeden, at den går rigtig godt.
Et sådant køb vil ikke være overraskende. Eurotrust fik i sommeren 2001 et kapitaltilskud på omkring 300 millioner kroner fra Verisign, der dels købte domæneregistreringsdelen af Eurotrust, dels en aktiepost på 18 procent. Og Verisign er i gang med at etablere sig med egne datterselskaber i Europa.
Den amerikanske koncern hører til blandt de store spillere blandt sikkerhedsfirmaerne. Selskabets markedsværdi er på 25 milliarder kroner (4,3 mia. dollars).
Til sammenligning er Eurotrusts markedsværdi 63 millioner kroner.

Storordre glippede
I spidsen for Eurotrust PKI Services (PKI står for Public Key Infrastructure) stod en overgang den tidligere venturemand Birger Hauge, kendt for et bredt kontaktnet. Eurotrust bød som underleverandør til både CSC og IBM på den digitale signatur til hr. og fru Danmark. Men TDC vandt i 2002 Videnskabsministeriets udbudsforretning med en "hjemmestrikket" dansk digital signatur, hvorimod Verisigns er international.
Eurotrust sagde i efteråret 2003 farvel til Birger Hauge, hvis stilling blev overtaget Aldo Petersen, og der blev også skåret på medarbejderstaben.
It-sikkerhedskoncernen har gennem årene akkumuleret et underskud på langt over en halv milliard kroner, men Aldo Petersen har tidligere fortalt, at der er kurs direkte mod overskud efter en sanering af operationen.
Eurotrust har således lukket underskudsgivende datterselskaber i Frankrig og Schweiz. Eurotrust Netvaulting, der foretager backup via internettet, er solgt til Munk IT, og Eurotrust Secure Holding er solgt til Mondo. I begge tilfælde indebærer aftalen, at en del af et fremtidigt overskud tilfalder sælgeren.
Tilbage på it-sikkerhedsfronten vil der i givet fald kun være Virus112, der hele tiden har været betegnet som en af de bedste forretninger i koncernen.
Men Eurotrust har også en medie-arm, der bliver stærkere og stærkere. Den omfatter blandt andet den overskudsgivende tv-kanal DK4, som er en del af udbuddet i TDC kabelpakker, samt et af Danmarks store tv-produktionsselskaber, Primevision. Blandt selskabets kunder er Viasat, der blandt andet bruger Primevision til at producere fodboldtransmissioner fra den danske SAS Liga til DR Produktion. Medieselskabet Euro909media har netop skiftet navn til Europe-Visions, og Aldo Petersen er formand for selskabet.

Billedtekst:
Eurotrusts koncerndirektør Aldo Petersen ønsker ikke at kommentere forlydender om salget. Eurotrust retter i stigende grad forkus mod medieverdenen, og Aldo Petersen er blevet formand for Eurotrusts medieselskab, efter at medejeren Parken Sport & Entertainment blev købt ud. Foto: Torben Klint

Læs også klummen side 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere