Comdex er blevet lokal

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. januar 2004.


Der var fra starten lagt op til, at messen Comdex Scandinavia i Gøteborg skulle være et samlingspunkt for it-folket i hele Norden, men den netop afholdte udstilling var helt overvejende svensk.

Da Comdex Scandinavia blev afholdt første gang for to år siden, var oplægget, at den skulle være en nordisk udgave af Comdex Las Vegas, som på det tidspunkt stadig var den amerikanske it-branches store samlingspunkt. Siden er det gået en del tilbage både for it-branchen og for Comdex Las Vegas. Afmatningen mærkes også i Gøteborg, hvor det i år måtte konstateres, at Comdex Scandinavia stort set var en svensk messe, selv om der hørtes både norsk og dansk i udstillingsgangene.
Afmatningen begyndte allerede sidste år, hvor der godt nok var 280 udstillere som i åbningsåret, men hvor en række af de store var udskiftet med betydeligt mindre firmaer. I år var der ifølge arrangørerne 230 udstillere. Og ikke bare var der færre, men de, der kom, havde sparet på stand-kvadratmeterne.
- Tilbageholdenheden afspejler forsigtigheden i it-branchen. De, der har valgt at være her, udstiller ofte på mindre stande eller deles om udstillingspladsen, siger Staffan Svenby, der leder Comdex Scandinavia.
Derimod lykkedes det at tiltrække godt 1.000 deltagere til konferencerne, hvilket var nogenlunde det samme som sidste år. Her var det særligt sikkerhed, systemmanagement og IP-telefoni, der trak.
Messen ventede i nærheden af 15.000 besøgende - nogenlunde som sidste år. Trods tilbagegangen forsikrede arrangørerne dog, at Comdex Scandinavia vil blive afholdt næste år, blot vil den blive flyttet til foråret.
- Ved at lægge messen i april undgår vi at få forberedelserne afbrudt af julen. Desuden regner vi med, at mange selskaber vil være interesserede i at vise de nyheder, de har lanceret på CeBIT, siger Staffan Svenby.
Kniber med pengene
Det danske Handelskontor i Gøteborg, som har seks af de 11 danske udstillere på den danske pavillon, finder også, at det er en god ide at afholde messen senere.
- Flere end ti danske virksomheder svarede os, at de gerne ville have udstillet, hvis arrangementet havde ligget et halvt år senere. Mange havde for travlt med at prøve at rette op på årsresultatet og havde ikke overskud til at tænke på det kommende år, da vi kontaktede dem om Comdex i november, siger Lars Ingerslev, der leder handelskontoret og er projektleder for pavillonen.
I alt har handelskontoret i Gøteborg talt med 450 danske it-virksomheder for at nå frem til at kunne stille med seks danske selskaber.
- Generelt har selskaberne været nede på bunden og er på vej op, men de er ikke nået så langt, at der er plads på budgettet til messedeltagelse, siger Lars Ingerslev.
Går efter Sverige
Business Intelligence-selskabet Targit er et af de firmaer på den danske stand, der er tilfreds med, at Comdex Scandinavia har udviklet sig til en svensk messe. Det er netop det marked, de gerne vil have fodfæste på.
- Sammen med Det danske Handelskontor har vi i forvejen kontaktet en række potentielle partnere, der kan hjælpe os med at levere standardbaserede BI-løsninger til de mellemstore virksomheder, og det har ført til møder her på Comdex i 90 procent af tilfældene, fortæller partnermanager Flemming Madsen fra Targit.
Det er ligeledes for at finde partnere, der kan sælge løsninger, som logger og lagrer internet- og e-posttrafikken, at Unispeed stillede op på den danske pavillon.
- Vi har fået udbytte i den forstand, at de potentielle partnere, vi har kontaktet telefonisk, er dukket op, men generelt oplever vi stemningen i Sverige som lidt mere træg. De vejrer tilsyneladende ikke morgenluft i samme grad, som vi oplever det i Danmark, siger administrerende direktør Tony Minana fra Unispeed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere