Ny teknologi gør optiske switche billigere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. januar 2004.


Det er lykkedes at fremstille en switch, der kan sortere enkelte bit ud af en datastrøm, når der sendes på en enkelt bølgelængde lys over et fiberkabel.

Optisk teknologi
En ny teknologi gør det muligt at dirigere enkelte bitstrømme, der bliver sendt via laser i et lysfiberkabel, i forskellige retninger. Dermed kan man fremstille en ny type optisk switch, som på bit-niveau kan føre dele af datastrømmen ud, selv om der udelukkende sendes på en enkelt bølgelængde.
Der eksisterer allerede optiske switche i dag, men de piller typisk en eller flere hele datastrømme ud af den samlede signalstrøm. Dette gøres ved et filter, som frasorterer eller tilføjer lys af bestemte bølgelængder eller "farver". Det forudsætter, at det signal, der overføres er multiplexet sammen af datastrømme, som overføres på forskellige bølgelængder. Denne type multiplex-udstyr er forholdsvis dyrt.
Den nye teknologi arbejder på grundlag af en tidsbestemt laserpuls, der gør det muligt at bestemme, hvornår en bitstrøm begynder og slutter, når der overføres på en enkelt bølgelængde lys. Dermed ved switchen, hvornår den skal sende en del af overførslen i en anden retning. Da det desuden er lykkedes at foretage denne switching ved en overførselshastighed på 160 Gbit/s, opnår man den samme ydelse, når der overføres på en bølgelængde, som man hidtil har nået ved at multiplexe 16 bølgelængder sammen.
Hovedudfordringen ved den nye teknologi ligger i, at switchen skal kunne bestemme en bit hvert 100. picosekund svarende til 0,0000000001 sekund.
Den nye optiske switch har fået tildelt akronymet TD-OADM (Time Domain Optical Add-Drop Multiplexer). Teknologien er blevet til i Siemens' udviklingsafdeling i samarbejde med British Telecom og det tekniske universitet i Eindhoven i Holland - delvist finansieret af EU-midler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere