It-specialister afsløret af virus-politiet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. november 2003.


Mellem 80 og 100 af it-specialisterne, der deltog i IT Forum, stillede med virusbefængte bærbare.

På konferencens sidste dag havde Microsoft konstateret virus i 80 bærbare, som deltagere har søgt at koble på det trådløse netværk.
- Vi regner med at det endelige tal bliver omkring 100 bærbare. Den værst angrebne bærbare havde syv forskellige vira. I betragtning af at deltagerne er udviklere og it-specialister, som bør vide, både at de skal beskytte sig, og hvordan de skal gøre det, er antallet overraskende højt, sagde Andrew Cheesemann, der er teknisk eventchef.
Microsoft etablerede sit eget kommunikationsnetværk til Microsoft IT Forum styret fra og byggende på ressourcer i selskabets datacenter i London. Desuden etablerede selskabet et separat netværk inklusive et trådløst lokalnet med 60 opkoblingspunkter i Bella Center. Omkring 2.200 koblede sig på det trådløse netværk.
- Vi valgte ikke at benytte konferencecentrets eksisterende faciliteter, fordi vi ønsker at have fuld kontrol også over hardware og software i opkoblingspunkterne, sagde Andrew Cheesemann.
Synderne fundet
Brugerne blev udelukkede koblet på efter at have autentificeret sig med bruger-ID og password. Her kommer så det førnævnte "virus-politi" ind. Der er tale om medarbejdere, der ud fra oplysningerne fra netværket og opkoblingspunkterne fandt frem til deltagere med virus på deres bærbare - ikke for at slæbe dem væk i håndjern, men for at hjælpe dem med at få fjernet den virus, de i langt de fleste tilfælde ikke var klar over, at de havde.
- Somme tider kunne vi i netværksovervågningen følge det ene opkoblingspunkt efter det andet blive overbelastet, som brugere med inficerede bærbare bevægede sig rundt i hallerne. Til gengæld har vi også kunnet se hastigheden på netværket stige fra dag til dag, fordi netværket blev mindre og mindre overbelastet, sagde Andrew Cheesemann.
- Et konferencenetværk adskiller sig fra et hotspot i en lufthavn eller på et hotel, hvor brugerne kobler sig kortvarigt på for at tjekke mail. Her er mange på hele dagen. Det stiller større krav til netværket, og virus-behæftede bærbare er til større gene, sagde han.
Når Microsoft for tredje gang afholder IT Forum i Bella Center til november næste år, forventer Andrew Cheesemann at kunne stille med opkoblingspunkter, der er intelligente nok til at kunne afvise inficerede bærbare.

Billedtekst:
- Overraskende højt, sagde Andrew Cheesemann om antallet af konferencedeltagere, der mødte op med virusbefængte bærbare computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere