Ikke på vilkår

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


3Shape har problemer med at udnytte forretningspotentialet uden ekstern kapital. Og alle forsøg på at skaffe venturekapital er strandet. Interessen er der, men det er svært at blive enige om vilkårene.

- Vi er på jagt efter kapital, så vi kan udvide vores forretning til at omfatte nye brancher og ekspandere i Europa, USA og Japan. Vi har kontakt til flere interesserede investorer, men hidtil er vi ikke blevet enige om vilkårene, siger administrerende direktør Flemming Thorup.
Han ønsker ikke at sende den tre år gamle virksomhed med sorte tal på bundlinien på udenlandske hænder. Han ser heller ingen grund til at afgive aktiemajoriteten til danske venturefolk.
- Vi har eksisteret i tre år og har formået at få det til at løbe rundt. Derfor er vi ikke så pressede som andre virksomheder. Men vi har brug for en større pose penge for at turde kaste os ud i endnu større projekter.

En tand bedre
3Shape, der producerer 3D-scannere med tilhørende modelleringssoftware, har i forvejen godt fat i markedet for produktion af høreapparater. Selskabets scannere bruges af såvel danske som internationale producenter af høreapparater.
En siliconemodel af patientens øre scannes med 3Shapes hardware, og med softwaren kan modellen ændres og designes. Samme princip ligger bag forretningsmodellen for dentalmarkedet og til producenterne af sko, der er de to nyeste markeder, 3Shape har bevæget sig ind på.
Salgsargumenterne er omkostningsbesparelser, hurtigere udviklingstider på eksempelvis sko eller kortere produktionsprocesser, ligesom hvert enkelt høreapparat eller tand kan tilpasses optimalt.
Desuden kan filerne fra scanningen benyttes direkte til produktion af de færdige produkter.
- Jeg tror, at vi kan komme op at omsætte for et par hundrede millioner kroner om få år. Men det afhænger af, hvor mange penge vi får. Vi er på udkig efter et par millioner euro, siger Flemming Thorup.

Billedtekst:
- Vi har kontakt til flere interesserede investorer, men hidtil er vi ikke blevet enige om vilkårene, siger Flemming Thorup, administrerende direktør hos 3Shape.

bokse:
En ener
3Shape fik som den eneste it-virksomhed en pris ved Venture Cup Øresund i 2000. Nemlig en andenplads.

Karl Lægaard, Dansk Erhvervsinvestering:
- Jeg vurderer dem på de tre niveauer: ledelse, teknologi og forretning. Halvdelen af deres ansatte har en ph.d. med spidskompetence inden for det her felt. Det betyder, at der ligger solid viden bag selskabets produkt, og det er vigtigt for kunden, der skal betale en høj pris.
- Der er mange virksomheder, der kan scanne til 3D-modellering, men måden, 3Shapes skriver deres algoritmer på, er unik, og det er meget vigtigt. Unikke produkter kan sagtens udbredes til hele verden, det er blot et spørgsmål om salgsarbejde.
- Deres forretningsmodel har på tre år givet overskud. De omsætter for omkring 20 millioner kroner i år med en overskudsgrad på 30 procent - det er flot.
- De er oppe mod nogle tunge drenge på det her felt såsom
Siemens, men måske bruger Siemens den danske Tech Tour til netop at spotte sådan en nichespiller som 3Shape. Den slags er der altid huller til i markedet, selv om der er store, tunge konkurrenter.

3Shape ApS
Stiftet: 2000
Sektor: Soft- og hardwareleverandør til
3D-scanning og modellering
Stadie: Ekspansion
Tidligere funding: Ingen
Antal ansatte: 15
Kunder: Widex, høreapperatproducenter, Ecco
Kontorer: København
Konkurrenter: Raindrop Geomagic, Minolta, Cyberware
Ekspansionssigte: Europa, USA og Japan
Håber på: Venture- eller teknologipartnere
Primært resultat 2002: 0,3 millioner kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere