Callcenter-opkøb baner vej for ny teknologi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. september 2003.


Virksomheder som den nye nordiske callcenter-kæmpe Excellent-SNT skaber grundlag for nye funktioner i kundeservice, mener koncerndirektør Arne Weinz.

Konsolidering
Callcenter-sektoren er inde i en konsolideringsperiode, og det baner vej for, at kundeservice-funktionerne bliver mere automatiserede. De stadigt større callcenter-koncerner har simpelthen flere ressourcer til at udvikle tjenester, hvor talemenuer (IVR - Interactive Voice Response) kobles med data, hvilket gør det muligt for brugerne selv at finde frem til den ønskede information. I dag benytter man trykknap-styrede tjenester, men snart kommer vi til at se nye, der reagerer ved talegenkendelse.Det netop fusionerede selskab Excellent-SNT stiller således deres callcenter-teknologi til rådighed for de firmaer, der benytter centrene. Dermed kan disse firmaer oprette en fast bredbåndsforbindelse til callcenter-virksomheden, som deres egen kundeservice-funktion kan benytte til at trække på en række faciliteter, de ellers ikke ville have haft til rådighed.- Callcenter-markedet er i vækst, men samtidig er der nok for mange spillere, så vi kommer formentlig til at se flere små centre, som lever af at besvare kundeopkald, blive opslugt. Omvendt vil det nok være muligt at bevare en række mindre centre, der arbejder i nicher inden for telemarketing, siger koncernchef Arne Weinz fra Excellent-SNT.Dette selskab blev skabt i forrige uge, da svenskejede Excellent overtog den hollandske SNT-gruppes nordiske callcenter-aktiviteter. Det nyfusionerede selskab Excellent-SNT har omkring 1.200 callcenter-medarbejdere fordelt på seks centre i Danmark, Finland, Norge samt Piteå i Nordsverige, Kalmar i Småland og i Stockholm. Det danske center ligger på Peter Bangs Vej i København.

På vej mod højere status
Tendensen inden for callcentre går mod at etablere systemer, der sætter medarbejderne i stand til at besvare alle typer henvendelser - telefonopkald, e-mails, SMS'er - i den rækkefølge, de kommer ind.
- Volumen af e-mail til kundeservicefunktioner stiger og har gjort det de sidste 12 måneder. Det er ikke længere acceptabelt at vente et par dage med at besvare en mail. Så sender kunden en ny og ringer måske også, og snart har du flere medarbejdere til at arbejde med dette, siger Arne Weinz.Callcenter-området har ifølge Excellent-SNT ændret sig de seneste år.- Tidligere gik de firmaer, der benytter centrene, mest efter at skaffe sig ekstra kapacitet til deres kundeservicefunktioner. I dag bevæger kunderne sig mod at opfatte callcenter-selskaberne som partnere, de kan udvikle kunderservicetjenester sammen med. I vores danske hovedkvarter har vi således kontorer til alle de firmaer, der bruger os, så de ikke kommer for langt væk fra de mennesker, der har kontakten med kunderne, siger Søren Schlüter, der er administrerende direktør i Excellent-SNT Danmark.Denne udvikling medfører også, at det kræver øget kompetence af callcenter-medarbejderne at besvare brugernes henvendelser.

Personlig betjening
- Jeg er sikker på, at vi kommer til at se callcenter-erhvervet stige i status, efterhånden som medarbejderne skal have stadigt højere kompetencer, siger Arne Weinz.Her er Troels Christensen fra det mindre callcenter Kontorservice fuldstændig enig, og det er netop årsagen til, at han ikke mener, de små behøver blive løbet over evne af de store koncerner med masser af teknologi-ressourcer.- Teknologien kan støtte callcenter-aktiviteterne, men det helt afgørende er medarbejdernes evne til at repræsentere den pågældende virksomhed. Som lille callcenter har vi en flad organisation og har let ved at komme tæt på de mindre virksomheder, vi har specialiseret os i, siger han.
Kontorservice arbejder på at undgå de tast selv-menuer, som for eksempel Excellent-SNT benytter til at automatisere kundeservicen, fordi deres kunder foretrækker personlig betjening.

Billedtekst:
- Callcenter-markedet er i vækst, men samtidig er der nok for mange spillere, så vi kommer formentlig til at se flere små centre, som lever af at
besvare kundeopkald, blive
opslugt. Omvendt vil det nok være muligt at bevare en række mindre centre, der arbejder i nicher inden for telemarketing, siger koncernchef Arne Weinz fra Excellent-SNT.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Aller Leisure A/S

Erfaren .NET-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere