De mange variationer samles til en teknologi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. juni 2003.


I dag består 802.11-familiten af flere systemer og en række tilføjelser, men i løbet af et par år vil udstyret til trådløse lokalnet kunne kombinere alle standarderne, mener WiFi Alliance.

Standarder forenes
I løbet af de næste par år vil systemerne til trådløse lokalnet blive forenede, mener organisationen af producenter, der er samlet i WiFi Alliance.- Vi mærker en kraftig positiv reaktion på den nye standard 802.11g - først og fremmest fordi den er bagud kompatibel med 802.11b. Vi har allerede udstyr, der kan benytte såvel 802.11b- som 802.11a-standarden, og på lidt længere sigt vil kombineret b/a/g-udstyr blive dominerende, om ikke andet så fordi der kan produceres i større mængder til kombinerede systemer, siger direktør Frank Hanzlik fra WiFi Alliance.
WiFi Alliance blev startet i efteråret 1999, da det blev klart, at der var kommunikationsproblemer mellem 802.11b-udstyr fra forskellige producenter. Målet var at skabe interoperabilitet samt at tilføje udvidede sikkerhedsfunktioner og nye faciliteter som Quality of Service.Siden april 2000 har organisationen godkendt udstyr, der overholder de fastlagte standarder og kan kommunikere med andet udstyr.802.11g er som de øvrige varianter godkendt i standardiseringsorganisationen IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers). Faktisk skulle den have været færdig for længst, men to grupper af producenter blev uenige om den modulationsform, der skulle benyttes til at overføre data hurtigere end i 802.11b. Valget stod mellem den såkaldte PBCC (Packet Binary Convolutional Codes), der ville have kunnet overføre 22 Mbit/s og OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing), der endte med at komme til at ligge til grund for standarden, mens PBCC med et kompromis er blevet en modulation, der kan vælges.

Tilføjelser på vej
IEEE arbejder fortsat på at gøre en række af tilføjelsesstandarderne færdige. Senere i år ventes 802.11h, der skal tilpasse 802.11a-udstyr til de forskelle, der er med hensyn til brug af frekvenserne omkring 5 GHz i de forskellige europæiske lande. Målet er, at når en bruger sætter et opkoblingspunkt op og indtaster, at det skal benyttes i Frankrig, vil udstyret undgå at bruge de dele af spektret, der er afsat til anden brug der.I første halvdel af næste år ventes sikkerhedstilføjelserne i 802.11i at blive godkendt, og hen over næste sommer følger 802.11e, som kan håndtere Quality of Service-prioritering af trafikken og dermed skabe grundlag for trådløs blandt andet IP-telefoni.

Kvalitetsmærkede net
WiFi Alliances seneste initiativ er lanceringen af et "WiFi Zone"-mærke til offentlige lokalnet også kaldet hotspots, der benytter godkendt udstyr.- Der findes stadig udstyr, der ikke fuldt ud følger standarderne, og det giver brugerne lavere ydelser og dårligere oplevelser end nødvendigt, siger Frank Hanzlik.
Foreløbig omfatter ordningen 3.400 lokalnet i 20 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere