Trådløs er ofte printløs

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. juni 2003.


Moderne mobiltelefoner kan vise såvel e-post og tilføjelser som fotos fra MMS-beskeder, men endnu kan du ikke printe hvad som helst fra din trådløse enhed - selv om en del printere allerede kan håndtere mail fra mobilen.
Print fra mobil enhed
På de mest avancerede nye mobiltelefoner er det muligt at modtage trådløst og at sende og modtage e-mails og fotos som MMS-beskeder. Det skaber indimellem et behov for at kunne printe både tekster og billeder ud fra de printere, som mobilbrugeren befinder sig i nærheden af.
En rundspørge til førende printerproducenter viser, at der er endog særdeles stor interesse for at kunne levere denne type løsninger, Det er dog endnu ikke umiddelbart muligt at printe fra en mobiltelefon - tilsyneladende fordi mobilproducenterne og printerfabrikanterne endnu ikke helt taler samme sprog.
Noget kan man dog: Det sidste års tid har de mere avancerede netværksprintere haft IP-adresse, og hvis de ellers er koblet på internettet, har det været muligt at udstyre den med en mailklient. Disse mailklienter er typisk programmeret i Java eller for HP's vedkommende i selskabets Java-variant Chai. Dermed vil mobilbrugeren kunne sende en mail videre til printeren, hvorfra det så er muligt at printe både teksten i mailen og eventuelle tilføjelser ud - i hvert fald så længe de er i Word, Excel eller uformateret tekst-format. Mobiltelefonerne vil derimod ikke være i stand til at forstå de informationer, som moderne netværksprintere kan give om, hvilke muligheder de tilbyder.
- Det er mit indtryk, at begrænsningerne i dag ligger i mobiltelefonerne frem for i printerne, siger teknisk konsulent Claus Thomsen fra HP's printerdivision.
Ud over at sende e-mail kan en del mobiltelefoner kommunikere med printere via infrarød forbindelse. Derimod var der ingen af de producenter, vi talte med, der endnu er i stand til at håndtere MMS-beskeder. Der findes heller ikke umiddelbart systemer, der gør det muligt at autentificere mobilbrugere og give dem ret til at benytte en given printer.
Hvem der?
Når det gælder lidt større trådløse enheder, er der også begrænsninger. Således er der ikke printer-drivere indbygget i Windows Pocket PC 2002-software til PDA'er. HP har dog udviklet sin egen såkaldte Mobile Enhanced Printer-driver, der sætter lommecomputeren i stand til at printe såvel via infrarød forbindelse som via Bluetooth og trådløs netværksforbindelse.
Hertil har HP udviklet server-baseret software, der er i stand til at tildele lommepc-brugerne rettigheder på netværket. Det benytter sikkerhedsfaciliteten NT Credential til at identificere brugeren på netværket.
- Desuden råder vi selskaberne til at benytte VPN-klienter (Virtuelt Privat Netværk), når de lader brugerne koble sig på fra trådløse enhede, for at etablere sikre, krypterede forbindelser, siger teknisk konsulent Flemming Pregaard fra HP's afdeling for mobile produkter.

Billedtekst:
Endnu er den enkleste måde at sikre sig, at man kan printe ud fra en trådløs enhed at medbringe sin egen trådløse printer, der er sat op til at kunne kommunikere med det øvrige udstyr, men producenterne af henholdsvis printere og mobile enheder arbejder på at skabe kompatibilitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere