Telefonerne får selskab på mobilnettene

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. april 2003.


GPRS har medført øget brug af trådløse scannere og andre mobile enheder til industibrug, men virksomhederne skal nøje analysere deres behov, mener scannerleverandørerne.

Trådløs industri
Den tid er ved at være forbi, hvor mobilnettet udelukkende var til telefoner. Specielt introduktionen af pakkekoblet data efter GPRS-teknologien har givet flere erhvervs- og industrianvendelser. Det skyldes, at brugerne her får mulighed for at være koblet konstant på, fordi der ikke betales pr. minut, men efter hvor mange data, der overføres.
Symbol er et af de selskaber, der det sidste års tid har leveret GPRS-håndscannere og andre GPRS-enheder til lagre, detailhandel og industri.
- Der har længe været interesse for GPRS, men nu er vi også begyndt at mærke egentlig efterspørgsel, siger salgschef Lasse Cederquist fra Symbol.
GPRS er dog ikke et universalløsningen til trådløs data, mener selskabet.
- GPRS er et medie, du skal vælge, hvis du har behov for det. I det nuværende økonomiske klima forlanger firmaerne, at investeringerne i teknologi skal betale sig tilbage i form af øget indtjening eller bedre service på kort sigt. Derfor er de fleste kunder i øjeblikket virksomheder med flere end 50 ansatte inden for transport, service eller distribution, og ofte har de medarbejdere, der arbejder ud af huset, siger han.
Firmaerne skal have en vis størrelse, fordi det er nødvendigt at tilrette de eksisterende applikationer specielt til denne overførselsform.
- Du skal introducere disse løsninger for folk med en travl hverdag. De skal ikke have noget, der er fyldt med fejl eller som det tager tid at sætte sig ind i. Så bliver det ikke brugt, og investeringen er spildt, siger Lasse Cederquist.
Til gengæld mener han, at GPRS er ideel på en række områder - for eksempel ved indberetning af begrænsede mængder data fra salgs- eller servicevogne. Delfi Technologies, der er en scannerleverandør, hvis forhandlerne overvejende sælger til mindre virksomheder, mærker også øget efterspørgsel.
- I starten var det mest yuppierne, der altid skal have det sidste nye, der efterspurgte GPRS. Nu ser vi reelle løsninger. Men mobilselskaberne skal stadig udbygge GPRS-dækningen, så der bliver adgang til hurtigere GPRS ikke bare i byområderne, men også ude i periferien, hvor industi og lagre typisk befinder sig, siger salgschef Michael Jørgensen fra Delfi Technologies.

Billedtekst:
Det er med GPRS-scannere som denne PDT 8100 fra Symbol, der for tiden skræddersyes trådløse erhvervsløsninger til transport, detail og industrisektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere