Fra tynde klienter til access-software

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Citrix udvider sit sortiment med software til administration af rettigheder og til at holde styr på adgangskoderne, som led i selskabets bestræbelser på at levere alt inden for access-software.

styr på koderne
Det amerikanske softwarehus Citrix, der hidtil har været kendt som "den tynde klients moder" udvider nu sit udbud af programmer, så det kommer til at omfatte alle former for access-software, som erhvervslivet har behov for.
Den nye vifte af software lanceres under navnet Citrix MetaFrame Access Suite, og den omfatter serversoftware til afvikling af applikationer på Windows 2000 og 2003 og på Unix-platforme. Som egentlige tilføjelser til Citrix' hidtidige udbud lanceres en såkaldt Conferencing Manager, en Secure Access Server og en Password Manager.

Konferencesoftwaren gør det muligt for brugerne ikke blot at tale sammen og at se hinanden på video, men lige så vigtigt at arbejde sammen om dokumenter - uanset om man sidder ved sin arbejdscomputer, kobler sig på fra hjemme-pc'en eller via mobilnettet eller trådløst lokalnet kommunikerer fra PDA eller mobiltelefon. Secure Access Serveren hjælper den netværksansvarlige med at administrere hvem, der har adgang til hvad. Og Password-softwaren gør det muligt for en bruger at skaffe sig adgang til stort set alle applikationer, tjenester og services, som vedkommende har rettigheder til, med et enkelt password. Når man har logget sig på en gang, sørger softwaren for at huske alle andre koder og brugernavne, når de først er tastet ind en gang.

Med adresse til børsen
Lanceringerne skete i det højteknologiske Nasdaq-tv-studie på Time Square i New Yorks hjerte. Dette geografiske valg peger på, at selve lanceringen i høj grad er et budskab til børsen på Wall Street i den nedre ende af Manhattan: Selskabet prøver at få analytikere og investorer til ikke længere at se Citrix som et niche-softwarefirma, men snarere som en betydende spiller inden for access-software.

- Lanceringen af MetaFrame Presentation Serveren hjælper med at sætte de faciliteter, vi allerede har inden for access-infrastruktur i et bredere perspektiv. Men det forudsætter, at vi kan tilføje de byggesten, vi hidtil har manglet for at kunne levere alt inden for access-software, fortæller Mark Templeton, der er administrerende direktør i Citrix.

- De fleste selskaber har en dataarkitektur, der består af en række arkæologiske lag fra de nye webservices til mainframebaserede Cobol-programmer. Hertil har de en række forskellige systemer, og så benytter de i stigende grad outsourcing. I en situation med begrænsede midler, hvor mange brugerselskaber ikke ønsker at satse ved at binde sig til en enkelt totalleverandør, stiller dette større krav til infrastrukturen, der skal binde alt dette sammen. Her tror vi, at Citrix kan blive førende, siger Mark Templeton.

I de kommende måneder vil Citrix lancere yderligere en række produkter inden for access-software.

Billedtekst:
Citrix' topchef Mark Templeton brugte Nasdaqs tv-studie til lanceringen af selskabets nye acccess-software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere