Streaming video fra fødegangen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Frederiksberg Hospital har etableret et nye backbone-netværk, der blandt andet gør det muligt at overføre video af nyfødte,som eksperterne på Hvidovre Hospital kan overvåge.

Nyt net
Frederiksberg Hospital har netop etableret et nyt backbone, der giver Gigabit-forbindelser mellem 34 opkoblingspunkter, hvilket dækker hele hospitalets område. Dermed har hospitalet fået kapacitet til at indføre en række nye faciliteter blandt andet inden for fjernmedicin.

Således er hospitalet nu i stand til at streame video fra fødeafdelingen direkte via netværket til Hvidovre Hospital, så eksperterne her kan holde øje med de nyfødtes bevægelser og kulør, når der er komplikationer ved fødslerne.
Frederiksberg Hospital har ikke egen afdeling for pædiatri.

- Tidligere måtte vi køre nyfødte med komplikationer til Hvidovre eller Rigshospitalet. Nu kan vi trække på eksperterne uden at tabe tid ved transport, siger it-chef Poul Madsen fra Frederiksberg Hospital.

Det nye net har også givet muligheder, som ingen havde tænkt over i planlægningsfasen.
- Blot ved at sætte en bærbar pc op, kan vi nu give mødrene et glimt af deres nyfødte barn, når de vågner op efter kejsersnit. Karamaer og netværk var allerede på plads, fortæller Poul Madsen.

Tidligere bestod backbonet halvt af 100 Mbit-forbindelser og halvt af 10 Mbit-forbindelser.

- Med det nye backbone har vi helt afskaffet de flaskehalse, vi tidligere oplevede. Nu har vi et redundant net, vi tør overlade kritiske funktioner, siger systemkonsulent Erling Midtgaard fra Frederiksberg Hospital.

Begrænser fejlmedicinering
Der er tilstrækkelig kapacitet på det nye net til, at it-afdelingen regner med at skulle benytte IP-telefoni de steder, hvor det ikke er muligt at koble flere almindelige telefoner på krydsfelterne. Hospitalet har allerede et større DECT-telefon-anlæg. Herudover skal der etableres trådløse lokalnet på alle senge- afdelinger, hvor der uddeles medicin. Det sker efter et pilotprojekt, der netop blev afviklet på Frederiksberg Hospital, hvor lægerne via trådløst lokalnet registrerede, hvilket medicin patienterne skulle have.

Herefter kontrollerede sygeplejerskerne ved at aflæse stregkoder på patienternes armbånd og på medicinbakkerne, at de rigtige medikamenter blev udleveret til de rette patienter. Dette projekt havde til formål at begrænse fejlmedicinering, og det har ført til, at der skal indføres systemer baseret på trådløse lokalnet i hele H:S (Hovedstadens Sygehusfællesskab).

Hospitalets nye backbone bygger på to Alcatel Omnicore 5052 switche. Leverandøren blev valgt, blandt andet fordi Alcatel i forvejen har leveret telefonudstyr til hospitalet, men også for at sikre interoperabilitet med det udstyr, der i øvrigt er i brug i H:S.

Billedtekst:
Med et nyt backbone, der giver Gigabit-forbindelser, har Frederiksberg Hospital blandt andet fået kapacitet til at streame video af nyfødte til eksperterne på Hvidovre Hospital, fortæller systemkonsulent Erling Midtgaard tv., og it-chef Poul Madsen fra Frederiksberg Hospital, th.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere