Bluetooth uden støj

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Den danske udviklingsselskab Nextlink.to viser på it-messen en ny version af sit hovedsæt, der benytter nye algoritmer til at undertrykke lyden fra omgivelserne.

Bluetooth til eksamen
Dette års CeBIT er på en måde den afgørende eksamen for Bluetooth-teknologien: I år skal der være et bredt spekter af tilgængelige produkter, der anvender det kortrækkende radiosystem - er dette ikke tilfældet, vil markedet begynde at tvivle på, hvorvidt det nogensinde vil lykkes.

Bluetooth blev lanceret for mere end fire år siden med den vision, at radioteknologien skulle erstatte alle former for datakabler. Men det viste sig vanskeligere end ventet at få alle mulige enheder fra forskellige producenter til at kommunikere med hinanden, og det viste sig at være svært at gøre det enkelt at etablere denne kommunikation: Resultatet var, at Bluetooth fandtes og fungerede, men at det i mange tilfælde var for besværligt for den almindelige bruger.

Digital lyd fra Danmark
Hovedsættene var et af de første områder til at tage Bluetooth til sig, fordi det er forholdsvis enkelt at skabe forbindelse her. Det danske selskab Nextlink.to var tidligt ude, og er således på dette års messe i stand til at præsentere en ny version af deres Bluetooth-hovedsæt Bluespoon.

Nextlink benytter teknologi fra høreapparatbranchen, og selskabet har patent på en mikrofon til hovedsættet, der opfanger lyden gennem kæbebenet. Den nye version af Bluespoon benytter nyudviklede algoritmer til at digitalisere lyden, der er bedre til at undertrykke baggrundsstøj.

Hidtil har Nextlink selv produceret sine hovedsæt i Gentofte, men for ganske nylig er der indgået en aftale med det japanske selskab Mitsumi, som fremover kommer til at stå for en del af produktionen.

Nextlink Hal 3, stand A17

Billedtekst:
Hvad er det? Svaret er danskudviklet højteknologi på størrelse med et øre. Nextlink.to benytter CeBIT til at lancere digitale versioner af deres Bluetooth headset, Bluespoon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere