Slut med ene-agentur

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


Intel vil udbrede salget af sit Desktop Management-værktøj, LANDesk, og det påvirker PC Syscom.

Intel er på jagt efter markedsandele og i den kamp, har chip-giganten lanceret en ny forhandlerstrategi for hele Europa, der indebærer, at PC Syscom får konkurrence på det danske marked.
Cirka en tredjedel af PC Syscoms omsætning stammer fra salget af Intels Desktop Management-værktøj LANDesk, hvilket var med til at sikre PC Syscom et overskud før skat på omkring 1.5 millioner kroner seneste regnskabsår.
Godt tilfreds
Nu mister PC Syscom sit eneagentur, og alligevel er administrerende direktør, Bjørn Strømboe Petersen, godt tilfreds med Intels nye strategi.
- Nu er det ikke en decideret ny strategi, for det er over et år siden, jeg blev informeret om planerne af Intel. Det betyder blot, at vi har haft tid til at forberede os på konkurrencen, og jeg er af den opfattelse, at det nok skal gavne det samlede salg, at vores monopol-agtige status bliver brudt, siger Bjørn Strømboe Petersen.
Han er indstillet på at miste markedsandele, men han forventer samtidig, at det samlede marked for LANDesk vokser, og at PC Syscom dermed ikke mister omsætning på grund af konkurrencen.
Kendskabet faldende
- Vi har været på markedet siden 1995, og vi har så stor en ekspertise og referenceliste, at vi ikke frygter den kommende konkurrence. Det kan kun gavne, at vi bliver flere, der kan udbrede kendskabet til Intels LANDesk, der er en god suite, siger Bjørn Strømboe Petersen.
Hos Intel er holdningen, at der skal laves forhandleraftaler med mindst tre dedikerede VAR'er, der i forvejen har fokus på dekstop management.
Ifølge Intels LANDesk nordiske chef, Pietro Caldarara, er markedet voksende, men kendskabet til LANDesk faldende.
- Det er Intels bedst bevarede hemmelighed, og det kan hverken vi eller forhandlerne være tjent med. Vores nye strategi går ikke ud på at VAR'erne skal konkurrere om eksisterende kunder, men de skal derimod ud og dyrke helt nye markeder, siger Pietro Caldarara.
Syscom har mellem 15 og 20 LANDesk installationer ude hos kunder som DFDS og diverse amter, og Bjørn Strømboe Petersen er af den opfattelse, at det giver hans virksomhed et teknisk forspring i forhold til de kommende konkurrenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere