HP: Altid plads til dessert

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


Markedet for desktop pc'er er mættet, men ifølge Hewlett-Packard er der altid plads til lidt dessert.

- Det, der vil drive efterspørgslen, er udskiftning. Om det så betyder, at salget rykker fra desktop over på bærbare, kræver nok en meget individuel vurdering, men generelt set tror jeg, at både hjemmemarkedet og virksomhederne er mættede hvad angår desktop pc'er, siger Henrik Johansson, der er markedschef for pc'er hos Hewlett-Packard.
Han tilføjer, at der nok altid er plads til lidt ekstra, men at det bliver trangen til udskiftning, der kommer til at bestemme, hvor mange pc'er HP formår at lange over disken i det kommende halvår.
- Jeg tror ikke, den teknologiske udvikling kommer til at spille en særlig stor rolle, for der er ikke noget revolutionerende på vej. Selvfølgelig kræver de nye spil, at der for hjemme-pc'ens vedkommende er opgraderet med ram og grafikkort, men det er ikke noget, der i sig selv øger salget af multimedie-maskiner betragteligt, siger han.
Henrik Johansson tror i modsætning til sin kollega hos IBM, at der stadig vil gå et måske to kvartaler, inden udskiftningen er absolut nødvendig.
- Men hvis kunden bliver mere opmærksom på, at der også er omkostninger ved at vedligeholde frem for at udskifte, kan det godt være, vi oplever et øget salg på den konto allerede i andet kvartal i år, siger Henrik Johansson.
Han oplever stadig, at pris har en meget stor betydning for valget af model, men det hænger ifølge Henrik Johansson sammen med, at kunden ikke tror, der er forskel på de enkelte leverandørers produkter. - Det kan godt være, der ikke er de store forskelle i indkøb, men regner man de totale omkostninger i hele pc'ens levetid med, ser regnestykket anderledes ud, siger Henrik Johansson
Den udregning kan være med til at adskille de forskellige leverandører fra hinanden og samtidig efterlade tilstrækkeligt spillerum til, at også sælgerne har noget at konkurrere på.

Billedtekst:
- Det bliver trangen til udskiftning, der kommer til at bestemme, hvor mange pc'er vi formår at lange over disken i det kommende halvår, siger Henrik Johansson, der er markedschef for pc'er hos Hewlett-Packard.




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

LB Forsikring

IT Risk Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere