IBM: Der skal skiftes nu

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. maj 2002.


IBM tror, at pc'er fra 1999 bliver skiftet ud i de kommende to kvartaler.

Sammen med spørgsmålet om livstids-cyklus, er det muligheden for at anskaffe sig billige applikationer, der afgør, om forretningskunderne kaster sig over desktop-markedet i dette kvartal eller det næste.
- Det er vores opfattelse, at det er på høje tid, der bliver investeret i nyanskaffelser, både hvad angår infrastruktur og desktop-maskiner, siger Nils Claudi Arlund, der er ansvarlig for pc-salget i Danmark hos IBM.
Han begrunder det med, at hvis kunden vil have noget ud af de faldende priser på applikationer til e-business, kræver det, at der bliver skiftet ud i parken af desktop-pc'er fra 1999.
- I den forbindelse er det vigtigste parameter fortsat pris kontra performance. Vi er ikke i konsument-markedet, og netop på desktop-pc'er, eller multimedie-maskiner om man vil, er prisen et vigtigere element end ved eksempelvis salget af notebooks. Så for os er prisspørgsmålet sekundært. Vigtigst er, at vi får afstemt forventningerne ved salget af hjemme-pc-løsninger, så vi ikke risikerer leveringsproblemer. Derved beholder vi den gode, langvarige kontakt til kunden, siger Nils Claudi Arlund.
Han mener til gengæld at TCO, Total Cost of Ownership, bliver et afgørende salgsparameter, når markedsandelene skal erobres.
- De sælgere, der formår at anskueliggøre for kunden, hvordan det samlede økonomiske regnskab skal gøres op, får også salget på vores marked. Det er ikke pistolsalg, der kan få markedet i gang igen. Det kan derimod tiltag som hjemme-pc-ordningen. Hvis den blot også omfattede studerende og andre uden en egentlig arbejdsgiver, ville det drive efterspørgslen endnu mere, forklarer Nils Claudi Arlund.

Billedtekst:
- Det er ikke pistolsalg, der kan få markedet i gang igen. Det kan derimod tiltag som hjemme-pc-ordningen, mener Nils Claudi Arlund, der er chef for pc-salget hos IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere