Fastpris åbner tredje dimension

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. april 2002.


Salget af 3D-visualiseringsværktøjer har været hæmmet af manglende pris-gennemsigtighed, mener forhandler.

Ifølge CADesign fra Århus hindrer en uigennemsigtig prisstruktur på 3D-værktøjer salget af nogle af virksomhedens ydelser såsom grafisk modellering af produkter.
- Flere gange har kunder spurgt os, hvor meget det ville koste at få vist et 3D-objekt på deres internetside, men vi har aldrig været i stand til at give dem en helt konkret pris, siger Lars Jürgensen, der er medejere af CADesign.
Ifølge ham betyder den uheldige prisstruktur fra leverandører af 3D-visualiseringssoftware i praksis, at prisen for en visualisering afhænger af, hvor mange besøgende kundens hjemmeside har.
Kunden vil se bundlinien
- Det får du aldrig kunder til at acceptere. De vil se på bundlinien, hvad det koster, og så kan man ikke som forhandler komme med lange forklaringer om, at prisen er afhængig af hvor mange, der vælger at se 3D-
objektet, når det er færdigt. Desuden betyder den politik, at det vil koste både os og vores kunder ekstra, hvis vi sammen laver en flot grafisk løsning, der får en masse besøgende, siger Lars Jürgensen.
Han henviser til, at kundens besøgende skal downloade en viewer for at se objektet i 3D, og at en licensaftale altid vil bero på et skøn over, hvor mange der vil benytte den funktion.
CADesign har derfor længe været på udkig efter et visualiseringsprodukt, hvor virksomheden som forhandler kan tilbyde sine kunder at lave moduleringer til en fast pris, uanset hvor mange af kundens besøgende, der downloader vieweren.
Og her kommer en anden lille århusiansk virksomhed ind i billedet.
Turn-Tool i Vestergade har udviklet et 3D-visualiseringsværktøj, hvor prisen for såvel forhandlere som brugere er fastlagt på forhånd.
- Det har været afgørende for vores prispolitik, at vores kunder og forhandlere, der eksempelvis er folk som Lars Jürgensen fra CADesign, får nemmere ved at skabe ekstra forretning, når de bruger vores værktøj, siger Michael Reinholdt fra Turn-Tool.
Gratis download
Han forklarer, at forretningskonceptet for Turn-Tool adskiller sig fra konkurrenternes ved at tilbyde alle virksomheder, at de kan hente en fuld softwarepakke gratis fra internettet, så de kan se anvendelsesmulighederne uden at skulle investere. Eneste begrænsning er, at der vil stå Turn-Tool hen over det objekt, der bliver visualiseret. Ønsker kunden derefter at købe en licens, forsvinder Turn-Tool logoet.
- Der er vores overbevisning, at kunderne gerne vil betale for at slippe af med vores logo, ellers er vi lidt på den, siger Michael Reinholdt.
Turn-Tool har indtil videre kun to forhandlere, CADesign og 3D-Connection, herhjemme. De to sælger deres egne modelleringer krydret med en 3D-visualisering fra blandt andre Turn-Tool.
Desuden sælger de licenser til softwaren til andre grafiske designere eller til kunder med egen grafisk afdeling.

Billedtekst:
Lars Jürgensen fra CADesign (tv.) og Michael Reinholdt fra Turn-Tool er forhandler og leverandør af et 3D-
visualiseringsværktøj med en fast pris.

Billedtekst:
Ifølge forhandleren CADesign har en ugennemsigtig prispolitik lagt hindringer i vejen for udbredelsen af værktøjer som Turn-Tool til 3D-visualisering.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere