Stolebytning hos IT-pioneren Scan-Jour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Scan-Jour forbereder sig på kampen om at være forrest ved salg af videns-systemer.

Et bemærkelsesværdigt generationsskifte finder i øjeblikket sted i en af den danske IT-branches pionervirksomheder. Scan-Jours stifter og hidtidige administrerende direktør Finn Madsen bytter stol med udviklingsdirektør Bo Schor.
- Jeg vil meget gerne arbejde med den grundforskning i kundernes behov, som virksomheden her oprindeligt bygger på. Og så er det samtidig en god måde at træde et par skridt tilbage på, mens legen er god.
Sådan siger Finn Madsen, der præsenterede det første sagsbehandlingssystem i 1992.
Et system, der er blevet til journalløsninger og dokumenthåndtering, men som nu er på vej til at blive vidensystemer.
Holdningsændring på vej
- Scan-Jour stammer jo fra dengang DSB kørte tog, KTAS lavede telefoni og Datacentralen data. Og det var da også utilfredshed med Datacentralens journalsystemer og det generelle stemningsskifte for edb og imod offentlige monopoler, der fik mig til at starte Scan-Jour, fortæller Finn Madsen.
I dag har Scan-Jour 120 kunder og får cirka 12 nye om året. 80 procent af de eksisterende kunder er offentlige virksomheder, mens de nye kunder primært er private organisationer.
- Der er jo ikke ret mange som er i tvivl om, at en virksomheds økonomiske dokumenter som fakturaer skal styres i et ERP-system. Men samme klare opfattelse er ikke så fremherskende, når det gælder juridiske dokumenter som breve, siger Bo Schor, nu administrerende direktør i Scan-Jour.
Men de er begge enige om, at en holdningsændring er på vej. Og paradoksalt nok hænger det blandt andet sammen med internet-boblen, som mellem 1997 og 2000 næsten har kørt interessen for almindelig dokumenthåndtering agterud.
- Men omvendt så har boblen været med til at gøre avanceret IT-brug til dagligdag for næsten alle. Og det er fundamentet for egentlig videndeling, siger Finn Madsen.
Leder efter partnere
- Vi ser lige nu muligheder for en økonomisk vækst på 20-30 procent samt en personalevækst på 15-20 procent. Samtidig leder vi efter partnere, som kan være med til en internationalisering af Scan-Jour, siger Bo Schor.
Han peger også på, at udviklingen af vidensystmer fortsat kræver meget af den grundforskning hos kunderne, som Finn Madsen nu vil kaste sig over.
For i modsætning til ERP-verdenen, der er understøttet af en masse teoretisk forskning i økonomi over hele verden, så er det meget begrænset, hvad den juridiske dokumentbehandling har at støtte sig til i teorien.

Billedtekst: Bo Schor (tv.) har byttet stol med Finn Madsen, der oprindeligt stiftede Scan-Jour. Så nu er de henholdsvis administrerende direktør og udviklingsdirektør.

Boks: Scan-Jour A/S

Regnskabsår 2000 1999
Ansatte 89 79
Omsætning 54.010.788 43.305.497
Resultat af primær drift 2.062.722
Resultat før skat 1.355.737 100.609
Omsætningsvækst 24,7
Overskudsgrad 3,8
Primært resultat pr. ansat 0,02

Placering i Computerworld Top 100
Placering top 250 184
Placering dygtigste 64
Placering blandt hurtigvokserne 112




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere