Atea tjener penge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. marts 2002.


Med et positivt resultat på 17 millioner kroner stikker Atea næsen frem i et ellers sørgeligt marked for salg af IT-produkter.

Sidste år klarede Atea sig bedre end mange af konkurrenterne. IT-produktfirmaet, der i september 2001 blev udskilt fra svenske WM-data, omsatte for 1,4 milliarder kroner i Danmark og tjente 17,2 millioner kroner.
Det svarer til en resultatfremgang på 32 millioner i forhold til 2000, hvor Ateas danske resultat lød på minus 14,8 millioner.
Ifølge Ateas tal voksede firmaet sidste år med 48 procent, hvilket er cirka syv gange så meget som markedets vækst på 6,4 procent. Ateas investor 3i, som ejer 48 procent af firmaet, har tilkendegivet, at Atea skal vokse både organisk og via opkøb. I øjeblikket er der dog ifølge Ateas danske direktør Frank Mortensen ikke nogen danske IT-forhandlere, som Atea behøver at købe.
- Vi kan jo både tage deres kunder og medarbejdere, og så er det unødvendigt at opkøbe, siger han dristigt.
Ateas strategi, om at håndtere alle led fra fabrik til kunde og mindske kundens omkostninger mest muligt, har ifølge Frank Mortensen givet pote.
- Vi fokuserer benhårdt på at optimere alle processer, så vi kan levere den bedste kvalitet til den laveste pris, siger han og sammenligner Atea med en industrivirksomhed.
Dell får baghjul
- Der er ingen andre IT-forhandlere i Norden, som gør dette. Den nærmeste konkurrent til os er derfor Dell, som har en markedsandel i Danmark svarende til vores. Dell har bare ikke samme logistikapparat og vareudvalg som os, siger han.
Cirka 75 procent af Ateas omsætning hidrører fra salg af hardware. Men Frank Mortensen regner med, at denne andel vil blive mindre fremover, idet andre områder er i vækst. Blandt andet firmaets installations- og implementeringsservices og nye produkter inden for sikkerhed og storage.
Atea udfører nogle services, men ifølge Frank Mortensen forbliver firmaet produktorienteret.
Fremtiden tegner ifølge Frank Mortensen god. I 2002 budgetterer han med en omsætningsvækst på cirka 400 millioner kroner til 1,8 milliarder.
- Vi er godt rustet med en egenkapital på 133 millioner kroner og en ejerkreds, der er villig til at investere i yderligere vækst, oplyser han.
På længere sigt er det meningen, at 3i og WM-Data, der hver ejer 48 procent, vil trække sig ud af ejerskabet. 3i har offentliggjort, at investeringen i Atea maksimalt skal vare i tre til fem år.
- Herefter er det mest sandsynlige for os en børsnotering, lyder Frank Mortensens bud. Han selv og den øvrige ledelse af Atea ejer de sidste fire procent af aktierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere