Novo vil sælge viden om eProcurement videre

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. marts 2002.


Novo Nordisk Servicepartner er næsten klar til at markedsføre sig med nye forretningsområder inden for eProcurement.

Novo Nordisk Servicepartner er efter fire års erfaringer med eProcurement ved at lægge sidste hånd på forberedelserne til at videresælge forskellige eProcurement-erfaringer.
Allerede i 1998 begyndte Novo Nordisk at udvikle elektroniske kataloger til indkøb af indirekte varer (ikke produktionsstrategiske råvarer).
Det er Novo Nordisk Servicepartner, som står for e-katalogløsningen eProcure til Novo-Gruppens selskaber, der nu vil videresælge kompetencen til at integrere leverandører til andre virksomheder i disses egne e-kataloger.
Målgruppen for dette forretningsområde er i første omgang andre biotek- og medicinalvirksomheder, og Supplier Relation Manager RenÈ Wienmann fra Novo Nordisk Servicepartner forventer, at den første kunde vil være på plads allerede inden udgangen af marts. En aftale med en teknologileverandør mangler dog stadig at komme helt på plads.
Kontante fordele
RenÈ Wienmann fortæller, at en anden eProcurement-kompetence eller serviceydelse, som man nu vil tjene penge på, er at lade andre virksomheder købe ind via Novo Nordisk Servicepartners eget e-katalog E-Procure og via de indkøbsaftaler, som man allerede har med de 30 største leverandører.
- Vi har en god løsning med forhandlede priser, så vi kan tilbyde andre virksomheder, at de hurtigt vil kunne høste fordele af eProcurement, hvis de handler gennem os, siger RenÈ Wienmann.
I E-Procure er der pt. 550.000 produkter fra de 30 største leverandører.
En af disse er RS Components, som pt. har 50.000 af sine i alt 130.000 varenumre med i e-kataloget.
Det er IBX, som Novo Nordisk A/S købte 10 procent af i juni 2000, som står for den daglige drift af indkøbssystemet bag E-procure.
Indkøb for milliarder
I Novo Nordisk er der allerede i dag 6.000 registrerede brugere af E-procure. Yderligere 800 sidder i Novozymes.
Novo Nordisks mål er at indkøbe 80 procent af de indirekte varer elektronisk gennem E-procure, som ligger på Novo Gruppens Intranet. Det svarer i dag til indkøb for over to milliarder kroner årligt, men indkøbsvolumen ventes at vokse til i alt fem-seks milliarder årligt i 2005.
Samtidig med indførslen af eProcurement er Novo Nordisk Servicepartner i gang med at reducere antallet af leverandører fra 2.600 til et par hundrede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere