Flere kan tjene på ny pc-ordning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. februar 2002.


Billedtekst: HP's salgsdirektør Anders Herløv er glad for, at hjemmepc-ordningen ser ud til at blive enklere at administrere. Derfor vil flere virksomheder deltage, tror han.

Forslaget til ny hjemme-pc-ordning er enklere og vil gavne bredt, mener brancheforeninger. Kun udeladelsen af det offentlige skuffer.

Klapsalver fra store dele af IT-branchen. Det var reaktionen, da regeringen midt i januar fremlagde sit forslag til en ny, moderniseret hjemmepc-ordning.
De glade miner er der fortsat, men mest hos IT-Brancheforeningen, detailhandelen og leverandørerne.
- Ordningen er langt mere veldefineret end den forrige. Virksomhederne behøver ikke længere være usikre på, om de får et skattesmæk. Derfor vil flere hoppe med på vognen nu, mener salgsdirektør Anders Herløv hos pc-leverandøren Hewlett-Packard.
Jacob Lund, der er chefkonsulent hos Dansk Handel og Service/ITK, bakker ham op. Han tror også, at ordningen, hvis den gennemføres, bliver mere populær end den tidligere.
IT-Brancheforeningens direktør Jacob Lyngsø forudser ligefrem en markant vækst i salget af PC'er, højhastighedsforbindelser og programmer som følge af forslaget. Konsulent hos brancheforeningen Jette Baade mener, at det øgede salg vil komme en bred vifte af virksomheder i IT-salgskanalen til gode.
- Vi tror, at ordningen vil føre til et sidesalg af tilbehør og services, inden for eksempelvis sikkerhed og uddannelse, siger hun.
Flere små er med
Hvem, der især vil høste på ordningen, er hun dog ikke sikker på
- Det bliver op til erhvervslivet at vælge, hvordan de køber ind. Og her har alle IT-forhandlere jo mulighed for at markere sig. Men umiddelbart kan det da godt være, at detailkæder som Merlin, Fona og ComputerCity ikke vil mærke så meget, anslår Jette Baade.
Samme forsigtighed, hvad angår detailhandelen, ser man ikke hos Dansk Handel og Services' chefkonsulent Jacob M. Lund
- Forslaget er mere afbalanceret i forhold til IT-forhandlere, end den tidligere ordning, hvor de store forhandlere blev favoriseret. Nu vil også en lang række mindre virksomheder benytte sig af ordningen. De vil købe ind hos mindre forhandlere, eller i en kæde som Aldi, siger Jacob M. Lund.
Det offentlige snydes
En enkelt ridse i lakken er ifølge HP's salgsdirektør Anders Herløv, at de offentlige arbejdsgivere ikke kan være med. - Ordningen er jo så ikke så attraktiv for kommuner og amter, når de ikke kan trække momsen fra deres bidrag. Samtidig lader det ikke til, at flere penge bliver sat af til IT i det offentlige. Det er lidt synd. De offentligt ansatte var heller ikke med i sidste omgang, siger Anders Herløv.><




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere