Ikke nok bredbånd

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. januar 2002.


Billedtekst: I december genopstod Visionik fra
resterne af Agency.coms lukning. Nu har virksomheden fravalgt internettet for at koncentrere sig om tv-platformen, fortæller direktør
Jørgen Lembke.

GENOPSTANDELSE. Hos Visionik koncentrerer man sig om at udvikle interaktivt tv efter overtagelsen af konkursboet efter Agency.com.

Sidste år lukkede Agency.com deres afdeling i Danmark, men i december genopstod firmaet under sit gamle navn Visionik Interactive TV. Genopstandelsen betyder dog, at man nu satser på tv-mediet og har fravalgt internet.
- Tidligere arbejdede vi med begge medier, men nu har vi fravalgt internet, fordi vi vil satse på den ekspertise, vi har inden for interaktivt tv, siger direktør Jørgen Lembke.
En af grundene til, at Visionik har valgt tv-platformen, er blandt andet den større båndbredde, der er til rådighed. På både kabel- og luftbaserede digitale tv-netværk er der større båndbredde til rådighed, som når ud til flere mennesker, end bredbånd gør i dag. Derfor er båndbredden ikke nogen væsentlig hindring for interaktive tjenester på tv-platformen.
- Der hvor streaming på internet tager fart er inden for professionelle områder. Til e-learning i en virksomhed er det nemt at sørge for, at deltagerne har den rigtige forbindelse til rådighed, forklarer Jørgen Lembke.
Selvom Danmark er godt med, når det gælder om at få bredbånd ud til mange mennesker, så er publikum stadig begrænset. I England er streaming af video-on-demand på kabel-tv en bedre forretning end i Danmark.
Det skyldes hovedsageligt, at selvom produkterne kun appellerer til en lille målgruppe, så tæller målgruppen flere personer, end den gør i Danmark, fordi befolkningen er større. Derfor ser man engelske kabel-tv-udbydere, der tilbyder kunderne, at de kan streame dagens nyhedsudsendelser, når de ønsker at se dem.
95 procent til eksport
Visionik samarbejder med både kabel- og luftbårne tv-operatører om at udvikle produkter. Især indhold til underholdning.
- 95 procent af det, vi laver, går til eksport, siger Jørgen Lembke. Før teknologien for alvor kan få fat i internetmarkedet kræver det dels, at flere får bredbånd, og dels skal der udvikles nogle forretningsmodeller, der kan udnytte de interaktive muligheder, mener han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere