Sig ordet: Integration

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. december 2001.


ABRAKADABRA. Den norske kontrakt om offentlige e-indkøb omfatter også systemer til integration og tilslutning af kunder og leverandører.

IBX vandt ikke alene kontrakten om at drive portalen for offentlige e-indkøb i Norge. De tre femårige rammeaftaler omfatter også leverance af særskilte e-procurement-systemer til den offentlige sektor og tilslutning af leverandører via IBX' markedsplads.
- Indkøbsværktøjet skal skydes ind mellem portalen og den enkelte virksomheds eller institutions økonomisystem. Jeg tror, det er en god model, der gør integrationen nemmere, siger Søren Ohm Povlsen, direktør for IBX i Danmark.
Integration med indkøbernes ERP-systemer har i det forløbne år vist sig at være en alvorlig barriere for motivationen til at komme i gang med e-procurement - og ikke mindst for at hente rationaliseringsgevinsten ved e-procurement hjem, viser Gatetrades erfaringer.
- Vi troede ved årets begyndelse, at integrationen med virksomhedernes IT-systemer kunne standardiseres. Nu ved vi, at det ikke kan lade sig gøre at lave en plug and play-løsning. Der findes ikke to IT-systemer, der er helt ens. Derfor må integrationen laves forskelligt i hvert enkelt tilfælde, siger Steen Gede, administererende direktør for Gatetrade.
Både e-katalogproduktion, organisatiorisk omstilling og integration er gået langsommere end forventet. Oprindeligt skulle Den Offentlige Indkøbsportal på Gatetrade være gået i almindelig drift efter sommerferien. Nu bliver det 3. januar.
Højaktuel integration
Flere af de offentlige pilotbrugere er undervejs kommet til den konklusion, at det er nødvendigt med særskilte e-procurement-systemer, hvis besværet skal kunne betale sig, og der skal ligge mere i elektroniske indkøb end bestillinger pr. e-mail. Samme konklusion er Gatetrades ejere nået til.
- Vores ejere har valgt at integrere deres ERP-systemer fuldstændigt med e-procurementmoduler op mod Gatetrade, inden de gik i gang med at bruge markedspladsen, fordi man kun får fuld effekt af at bruge e-procurement uden denne integration, siger Gatetradedirektør Steen Gede.
For leverandøren af e-procurement-systemer, Officient, er det selvindlysende, at integration mellem e-procurement-systemet og e-markedspladsen på den ene side og ERP-systemet på den anden side er et must.
- Det er højaktuelt. Kan man som virksomhed få bestilling og betaling direkte ind i systemet, enten via fakturaen eller i workflow-baserede systemer via indkøbsordren, så er der rigtig mange penge at spare, siger Johan Bjørling fra Officient.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere